Home Landelijke radio Fusie tussen Omroep Amersfoort en RTV Eemstad mislukt

Fusie tussen Omroep Amersfoort en RTV Eemstad mislukt

De fusiegesprekken tussen Omroep Amersfoort en RTV Eemstad zijn mislukt. Dat meldt het AD. Beide organisaties kunnen het niet eens worden over de personele bezetting van de nieuwe omroep. Nu de gesprekken zijn afgebroken, moet het Commissariaat voor de Media de zendmachtiging voor Amersfoort en Leusden binnenkort aan een van beide omroepen toewijzen.

De gemeente Amersfoort, de grootste geldschieter van de lokale omroep, drong sterk aan op een fusie. Maar dat lukt dus niet. Struikelblok is de weigering van RTV Eemstad om alle werknemers van Omroep Amersfoort een baan aan te bieden bij de nieuwe omroep. Het bestuur van Omroep Amersfoort zegt niet mee te willen werken aan een ’bijltjesdag’.

Volgens RTV Eemstad is voor eindredacteur Ed van Dijk en hoofd techniek Marcel Bouhuijs geen plek in de nieuwe organisatie. Beide zijn lid van het managementteam van Omroep Amersfoort. “Er is geen sprake van vernieuwing als de huidige leidinggevenden terugkeren,’’ zegt woordvoerder Stribos van RTV Eemstad.

Volgens voorzitter Groenendijk van Omroep Amersfoort houdt RTV Eemstad zich niet aan de intentieverklaring die beide organisaties eerder dit jaar tekenden. Daarin werd afgesproken dat een onafhankelijke derde de medewerkers van Omroep Amersfoort zou beoordelen, aldus Groenendijk. De uitkomst van dit onderzoek is dat alle zeven medewerkers geschikt zijn voor een functie binnen de nieuwe omroep. Stribos legt de intentieverklaring anders uit. Volgens hem is afgesproken dat het huidige management niet zou terugkeren.

Wethouder Kruyt (PvdA, media) wilde gisteren niet reageren.

Vorig artikelSerious Request haalt recordbedrag op binnen 10 uur
Volgend artikelMorgen Foute Kerstdag op Q-music