Home Landelijke radio Ferry FM van Stena Line moet stoppen

Ferry FM van Stena Line moet stoppen

Veerbotendienst Stena Line is gestopt met Ferry FM in Hoek van Holland. Afgelopen woensdag was om 16:00 uur de laatste plaat te horen.

Ferry FM startte in september 2002 op de frequentie 105.0 Mhz in de ether. Het doel was de passagiers die met de Stena Discovery van Hoek van Holland naar Harwich overgingen te informeren over de aankomst en vertrektijden, wat er aan boord te doen was en welke films er in de bioscopen aan boord zouden draaien.

In het begin werd er alleen in de schoolvakanties uitgezonden op een evenementenfrequentie, maar in 2006 werd deze vergunning vervangen door een experimentele vergunning.

Omdat de Stena Discovery op 8 januari van dit jaar uit de vaart is genomen is de noodzaak van het radiostation weg. Aanvankelijk werd de programmering helemaal omgegooid en werd de informatie voorziening voor de passagiers afgestemd op de andere schepen van Stena Line die vanuit Hoek van Holland vertrekken.

Maar vanwege de kosten was het toch niet meer lonend om de zender in de lucht te houden. “Er zijn gesprekken geweest met Agentschap Telecom om te kijken of Ferry FM een commerciële vergunning kon krijgen zodat we met het uitzenden van reclame het station kosten neutraal konden krijgen. Het in de lucht houden van een radiostation kost namelijk geld heel veel geld. Maar enige tijd geleden is besloten om Ferry FM te laten stoppen. Ik kan er heel boos en verdrietig over doen maar dat haalt niets meer uit”, zegt ex-stationmanager William van de Logt erover.

Vorig artikelOok top zendmast Roermond vervangen
Volgend artikelRadio 1 gaat samenwerken met 3FM NOS Headlines