Home Landelijke radio Favoriet FM wil ook zendmachtiging in Duiven en Westervoort

Favoriet FM wil ook zendmachtiging in Duiven en Westervoort

Favoriet FM wil de zendmachtiging voor Duiven en Westervoort proberen te krijgen. Voorzitter Ben Beskers van de Liemerse Omroep Stichting, de organisatie achter Favoriet FM, hoopt in mei al te kunnen uitzenden.
Favoriet FM is momenteel de lokale omroep voor de gemeenten Zevenaar, Doesburg en Rijnwaarden. Duiven en Westervoort hebben geen lokale omroep. Beskers hoopt dat de uitbreiding meer inkomsten zal opleveren. Daarnaast vindt hij de gemeenten ook passen bij de omroep. "Ze horen immers ook bij de Liemers. Het is een verbreding."
Het Commissariaat van de Media heeft de aanvraag voor de zendlicenties bij de gemeenten Duiven en Westervoort neergelegd voor advies. Als de gemeenten hun goedkeuring geven, kan het Commissariaat de zendlicenties afgeven. Daarna moet er nog een en ander geregeld worden op technisch gebied. "Ik heb de hoop en het verlangen dat we in mei kunnen uitzenden", aldus Beskers.
De voorzitter hoopt een paar mensen uit Duiven en Westervoort aan te trekken die steun of programma’s kunnen leveren. Er komt volgens Beskers geen extra studio; die blijft in Zevenaar. "We willen het centraal blijven regelen."