Home Landelijke radio Drie partijen in Dordrecht willen samengaan voor lokale omroep

Drie partijen in Dordrecht willen samengaan voor lokale omroep


De drie partijen die lokale omroep in Dordrecht will worden, willen samengaan in één lokale omroeporganisatie: RTV Dordrecht, de voormalige voorzitter van Media 78 met een groep vrijwilligers en iDordt, meldt de gemeente Dordrecht. De drie partners zijn verantwoordelijk voor respectievelijk televisie, radio en internet/nieuwe media.

De gemeenteraad besluit uiterlijk 16 oktober over het advies dat het gaat geven aan het Commissariaat van de Media adviseren over de zendtijdtoewijzing in Dordrecht. iDordt heeft zijn eigen aanvraag voor zendtijd teruggetrokken.

Vier jaar geleden waren er twee kandidaten voor de zendtijd in Dordrecht: RTV Dordrecht en Media 78. Het college van burgemeester en wethouders heeft de afgelopen tijd er aan gewerkt de verschillende media-organisaties samen te brengen. Daarvoor is onderhandelaar Nico Maas aangesteld.

De samenwerkingspartners hebben nu een ondernemingsplan opgesteld dat volgens het college een vernieuwend inhoudelijk perspectief biedt. De organisatie en de financiële paragraaf zijn volgens het college realistisch en betrouwbaar. De aanvraag voldoet aan alle eisen die het Commissariaat voor de Media stelt. Om die reden vraagt het college de gemeenteraad een positief advies uit te brengen.

De jaarlijkse subsidie van 340.000 euro zal worden gesplitst in een vast bedrag van 70.000 euro (wettelijke norm) en daarnaast maximaal 270.000 euro voor opdrachten vanuit de gemeente