Home Landelijke radio CDA wil Werkendamse omroep subsidie geven

CDA wil Werkendamse omroep subsidie geven

Als het aan de CDA-fractie in de gemeenteraad van Werkendam ligt krijgt de lokale omroep A-FM subsidie. De partij wil weten waarom het college nog niet geantwoord heeft op een verzoek van de zender.

De partij SDc spraak zich al eerder uit voor een subsidie aan A-FM. Beide partijen wijzen erop dat gemeenten in hun algemene uitkering van het rijk een bedrag krijgen voor een publieke lokale omroep. Dergelijke zendmachtigingen wordt verstrekt door het Commissariaat voor de Media.
De twee Werkendamse partijen willen dat dat geld direct aan de omroep wordt doorgesluisd. Het zou gaan om 0,64 euro per huishouden, lieten burgemeester en wethouders van Werkendam vorig jaar al op vragen van de SDc weten. 

De reden dat A-FM het geld nog niet kreeg, was volgens het college dat er nog nooit om gevraagd was. Dat laatste is volgens het CDA vorig september alsnog gebeurd. Maar ondanks een ontvangstbevestiging van die aanvraag die bij A-FM op de mat viel, is er daarna nooit meer een reactie gekomen, stelt de partij. 

Het CDA stelt dat lokale omroep niet meer weg te denken is. De omroep zou een belangrijke rol spelen bij de berichtgeving over de gemeente zelf en over evenementen in de dorpen. De kosten die de omroep maakt zijn echter hoog en het vinden van sponsors/adverteerders blijkt moeilijk, voert het CDA aan. [Brabants Dagblad]