Home Landelijke radio Boete voor lokale omroep Maastricht

Boete voor lokale omroep Maastricht

Het Commissariaat voor de Media heeft Maastricht FM een boete van €2.175,- opgelegd. De zender is beboet omdat de lokale omroep niet voldoet aan de ICE norm. Daarnaast kon men een deel van de door het Commissariaat opgevraagde opnames van de programmering niet leveren. Hiermee zijn de regels voor de bewaarplicht overtreden.

Het CvnM een deel van de integrale programmering van omroep Maastricht FM te onderzoeken naar aanleiding van een klachten. Daarvoor werden alle programma’s van de tweede week van augustus en de tweede week van november geselecteerd.

“De programmering van een lokale omroepinstelling dient voor ten minste 50 % procent te bestaan uit onderdelen van informatieve, culturele en educatieve aard. Uit onderzoek van de programmering in de week van 7 tot 13 augustus 2006 bleek dat de omroep in die periode een ICE percentage haalde van 13,4 %. In de week van 6 tot en met 12 november 2006 kwam de omroep uit op een ICE percentage van 19,1 %. In beide periodes heeft de omroep de norm dus niet gehaald,” zo meldt het Commisariaat.

“Lokale omroepinstellingen zijn verplicht de opnames van programma’s gedurende twee weken na uitzending te bewaren. Van de totaal 168 uur aan opgevraagde programmering in november kon Maastricht FM slechts 130 uur overleggen. De omroep gaf aan dat de overige 38 uur aan programmagegevens niet bewaard was gebleven vanwege een stroomstoring.”

Vorig artikelPearl Jam met Ten op 1 in 3FM Hemelse Honderd
Volgend artikelLuistercijfers maart-april: grootste stations worden groter