Home Landelijke radio Bode FM zet het Nederlandse lied centraal

Bode FM zet het Nederlandse lied centraal

De West-Brabantse zender Bode FM is het nieuwe jaar gestart met een nieuwe koers. Als proef staat op het kabelstation het Nederlandse lied centraal. Luisteraars kunnen reageren op deze wijziging. Alle reacties worden meegenomen in het besluit om al dan niet de ingeslagen weg te vervolgen.

Sinds het ontstaan van Bode FM (voorheen West-Brabant Radio), bijna tien jaar geleden, was op het radiostation een mix te horen van de hits van de afgelopen 35 jaar. In de programmering lag de nadruk op de hits uit de jaren tachtig en begin jaren negentig. Dit format wordt echter door steeds meer radiozenders gehanteerd. Het verschil tussen de vele (commerciële) omroepen is daarom bijna niet meer waar te nemen. Bode FM wilde daarom een andere weg inslaan.

Het station wil de nadruk leggen op de artiesten uit de regio. Zo woont Frans Bauer in Fijnaart, Grad Damen, Pierre Kartner (Vader Abraham) en Abel in Breda en is Corrie Konings geboren in St. Willebrord en opgegroeid in Breda. Het is ook bekend dat een groot aantal fans van het Nederlandse lied uit West-Brabant komt.

Naast de Nederlandstalige platen is er ook passende Nederlandstalige popmuziek en Engelstalige muziek te horen.