Home Landelijke radio Arrow 90.7 FM binnen tien dagen de lucht in

Arrow 90.7 FM binnen tien dagen de lucht in

Arrow 90.7 FM, zoals de naam officieel zal worden, moet binnen nu en tien dagen in de ether zitten op de hoofdfrequentie 90.7 Mhz. Dat zegt directeur Ad Ossendrijver van Arrow tegenover RadioFreak. “Eerst gaan we gewoon even op zender testen en de officiële lancering zal dan over een paar weken zijn”, zo laat hij ons weten..

In principe is het station klaar om de lucht in te gaan. “We zijn nu nog met de fine-tuning bezig. Daarnaast zijn we nog aan het stoeien met de satelliet communicatie. Er is net een nieuw systeem en dat moet nog even goed op de rails komen”, zegt Ossendrijver.

Het station gaat Jazz “in modernere vorm” uitzenden. Dit houdt eigenlijk gewoon in dat het station de jongere luisteraar wil bereiken. “We hebben een Engelse partner in Londen: Jazz FM. Zij werken al een tijdje volgens dit format. We laten ons door hen adviseren”, zegt Ossendrijver. Verder zullen er voorlopig nog geen programma’s op de zender komen. “In de toekomst willen we net als op Arrow Rock AM 675 (ook een nieuwe naam) in de avonduren specials uit gaan zenden. Maar dat is voorlopig nog niet aan de orde”, voegt hij eraan toe.

Wie de zenders van het nieuwe FM-station gaat beheren is nog niet bekend. “Daar komt wel snel uitsluitsel over, maar we zijn nog in onderhandeling”, aldus Ossendrijver.