Home Landelijke radio Altena FM vervangen door Vestingstad

Altena FM vervangen door Vestingstad

De lokale radio-omroep Altena FM is niet meer in Aalburg te beluisteren, dit schrijft het Brabants Dagblad. Oorzaak is een meningsverschil tussen de stichting Aalburg Lokaal en P. Fitters, de eigenaar van de radio-apparatuur. Die laatste zou de studio op slot hebben gedraaid. Op de Aalburgse frequentie is nu Vestingstad FM te beluisteren, de lokale radio-zender van Woudrichem.

Het is al een tijd onrustig bij Altena FM. Zo is het bestuur van de stichting Aalburg Lokaal in een strijd verwikkeld met het vorige bestuur, en met name oud-voorzitter G. van de Werken. Het heeft tegen die laatste aangifte gedaan van financiële malversaties, iets wat Van de Werken ontkent. Nu is dus een nieuw probleem ontstaan voor de stichting Aalburg Lokaal. Door een meningsverschil met Fitters die de uitzendingen van Altena FM verzorgde, valt de omroep niet meer te beluisteren. Wat de reden is van de breuk wil het bestuur nog niet kwijt.

Vestingstad FM maakt nu gebruik van de Aalburgse frequenties. Volgens J. van Straten van de Woudrichemse radio-omroep waren er al gesprekken gaande over een samenwerking tussen beide radio-stations. “Door het conflict is helaas alles in een stroomversnelling gekomen”, stelt hij. “Het alternatief was dat er helemaal niets meer uitgezonden zou worden. Daarom vullen wij het gat nu op.”

Vorig artikelYorin FM live bij Idols
Volgend artikelOmroepvereniging W.S.P. Fortuyn krijgt geen uitstel