Home Landelijke radio MOS Radio en OmroepGennep fuseren tot één omroep

MOS Radio en OmroepGennep fuseren tot één omroep

De lokale omroepen MOS Radio (gemeente Mook & Middelaar) en OmroepGennep (gemeente Gennep) willen zo snel mogelijk fuseren tot 1 nieuwe omroep. De naam van de nieuwe omroep is nima, dit is woensdagavond bekend gemaakt tijdens de algemene vrijwilligersbijeenkomst in Gennep.

Aanleiding voor het fusieplan is de toekomstige gemeentelijke herindeling, waarbij de huidige gemeenten Bergen, Gennep en Mook & Middelaar opgaan in één nieuwe gemeente. In 2009 namen de omroepen het initiatief met elkaar de mogelijkheden te bekijken hoe in de nieuwe fusiegemeente 1 omroep te kunnen vormen. Die gesprekken hebben, begin 2010, geleid tot de ondertekening van een intentieverklaring tussen MOS Radio en OmroepGennep. Maasland Radio uit Bergen haakte vooralsnog af.

Sinds 1993 is MOS Radio de lokale omroep voor de gemeente Mook & Middelaar. OmroepGennep begon haar uitzendingen voor de gemeente Gennep in 1983 als Magic FM. In 1997 kwam daar Magic TV bij. Sinds de fusie tussen LOGO en SMOG in 2008, is de naam definitief gewijzigd naar het huidige OmroepGennep.

In het voorjaar van 2011 wordt definitief duidelijk hoe de organisatie eruit zal gaan zien. Tot de fusie blijven de omroepen zelfstandig hun uitzendingen verzorgen. De nieuwsredacties en de reclameafdelingen van de omroepen zullen wel al samen gaan optrekken.