Home Landelijke radio Bas Westerweel: “Morning Mr. Radio gaat over het goede in het leven”

Bas Westerweel: “Morning Mr. Radio gaat over het goede in het leven”

Bas Westerweel start morgen, vanuit de Sublime FM studio vanaf de tweeëntwintigste verdieping naast de Galgenwaard, met met zijn programma 'Morning Mr. Radio'. In eerste instantie is het programma tussen 7:00 en 9:00 uur te horen en uiteindelijk gaat het programma nog een uur langer duren. "Het is nog under construction", zegt Westerweel tegen RadioFreak.nl. "We beginnen met een gesproken programma op een non-stop zender, daarom willen we langzaam beginnen met geluid maken. Het programma draait om goede muziek en interessante informatie, die gaat over gezondheid, duurzaamheid, innovatie, technologie en economie."

Westerweel werkte voor Dierenpark Amersfoort en maakte de overstap naar zijn oude liefde: radio. Maar hoe is hij bij Sublime FM terecht gekomen? "Ik ben eerst gepolst, vervolgens gevraagd en uiteindelijk ben ik verliefd geworden op het station." Zijn link met jazz moet gezocht worden bij saxofonist en fluitist Peter Guidi. "Het is een interessante man die jazz voordraagt aan kinderen, ook aan mijn dochter bijvoorbeeld. Zelf heb ik ook veel met muziek als muziekmaker. Ik ben pianeur, pingel wat op de piano, improvisatie, dat is ook jazz!"

Morgen start hij met zijn ochtendshow die hij in eerste instantie alleen gaat maken maar in de toekomst kan dat nog veranderen. "Het programma draait vooral om het Nieuws van de Vooruitgang. Het nieuws brengt alleen positief nieuws. Er is veel goeds in het leven namelijk, zowel in de muziek als in het 'echte' leven. Mensen zijn creatief, ze innoveren, soms in grote bedrijven maar soms ook alleen."
 
Het station begint met een ochtendshow en blijft overdag verder non-stop. Dit is een bewuste keuze van de zender. "We hebben nu gekozen voor een ochtendshow omdat wij het idee hebben dat het fijn is voor een luisteraar om wakker te worden met Sublime FM. Ongetwijfeld komen er nog meer shows." Momenteel zijn er in de avond wel al diverse shows te beluisteren zoals Global Flavour van dj Sandstorm en de Soul Show van Ferry Maat. Veel ochtendshows binden de luisteraars aan het station die de rest van de dag blijven hangen. Sublime FM wil de luisteraars vooral met muziek aan zich binden. "Wij zijn een warme zender met cool funky jazz en soul muziek. Zo serieus en warm als we met de muziek omgaan, zo gaan we ook om met het gesproken woord op de zender. Hierbij is het positieve geluid ook erg belangrijk.

Westerweel is naast dj ook de creatief directeur van de zender. Zijn doel met Sublime FM is om "zowel in muziek als in gesproken woord een toevoeging te zijn voor het Nederlandse radiolandschap. Directeur Petra Beyer zei eerder te gaan voor een marktaandeel van 2.0 procent. Wanneer is Westerweel tevreden met de zender? "Ik ben tevreden als het hoogste doel tevredenheid is. Een zitzak is tevreden. Tevreden is een zeven, wij gaan voor meer. Sowieso kun je bij radio maken niet stil zitten, je bent altijd bezig. Met verbeteren en met zoeken naar iets nieuws."