Home Landelijke radio 20 nieuwe frequenties voor lokale omroep beneden lokale omroepband

20 nieuwe frequenties voor lokale omroep beneden lokale omroepband

Het Agentschap Telecom is de afgelopen tijd bezig geweest met het delven van frequenties in de FM-band tussen 87.6 en 104.9 MHz. Het onderzoek heeft een aantal frequenties opgeleverd die bruikbaar lijken voor lokale omroepen. Op 19 maart hebben twintig lokale omroepen een optimalisatievoorstel gekregen.

De omroepen krijgen tot 9 april de tijd om te beslissen of ze akkoord gaan met het voorstel. Agentschap Telecom kan namelijk pas beginnen met de overige optimalisaties als bekend is welke omroepen overgaan naar de band beneden 104.9 MHz.

De frequenties moeten nog internationaal gecoördineerd worden. Als dat in bepaalde gevallen niet lukt, behoudt de lokale omroep het recht op de oude frequentie. De huidige vergunningen van deze omroepen wijzigen pas na afronding van internationale coördinatie. De algemene termijn daarvoor is 100 dagen. De verwachting is daarom dat de nieuwe frequenties dit najaar in gebruik kunnen worden genomen.

Deze actie maakt onderdeel uit van het project Lokaal (B)ether. Daarin wordt onderzocht hoe de ontvangst in het verzorgingsgebied van een aantal publieke lokale omroepen verbeterd kan worden.

Vorig artikelEline la Croix met zwangerschapsverlof
Volgend artikelCity FM start met themakanalen