Home Landelijke radio 100%NL gestart met uitzenden

100%NL gestart met uitzenden

“Door Cees van Leeuwen leken we even een bananenrepubliek te zijn, maar we blijken toch nog een rechtsstaat te zijn.” Met een speech door Herbert Visser om 00:12 uur die eindigde met die woorden, is 100%NL zojuist begonnen met het uitzenden via de ether. Het radiostation heeft de frequenties van RTL FM overgenomen, die nu op de kabel en via internet door zal gaan. 100%NL kreeg de frequenties toegewezen nadat eerder de rechter en later ook het ministerie van Economische Zaken oordeelde dat er fouten zijn gemaakt bij de frequentieverdeling in 2003.

Julia Samuël nam een paar minuten voor twaalf afscheid van de luisteraars. “Bedankt voor het luisteren, ook namens mijn collega’s. Ik hoop dat jullie trouw mee blijven luisteren via de kabel of het internet.” Daarna werd de laatste plaat Todd Rundgren met Can We Still be Friends ingestart.

Even na 00:00 werd het al stil op verschillende frequenties zoals de 104.6 FM in Rotterdam, de 104.4 FM in Hilversum en de 89.5 FM in Utrecht. Daarna was er tot 00:12 uur te horen “Het programma begint om twaalf minuten over twaalf”, ingesproken door Herbert Visser. Daarna werd de plaat The Right Side Won van What Fun! ingestart.

Om 00:30 uur zendt de zender live een eigen hip-hop feest in Amsterdam uit. Vanaf 02:30 uur gaat ex-Radio 10 Gold dj Dave Donkevoort aan de slag samen met Bert van Lent. Om 7:00 uur start de programmering van de zender.

Luister het einde van RTL FM en het begin van 100%NL hier terug: