Home Landelijke radio 100% NL stelt Staat een ultimatum over etherfrequentie

100% NL stelt Staat een ultimatum over etherfrequentie

RadioCorp Oy, de eigenaar van 100% NL, heeft een ultimatum gesteld aan de overheid. Het bedrijf wil voor 13 maart 2006 een nieuw besluit van de Staat over kavel A9, waarop RTL FM nu uitzendt. Als de overheid dit niet doet, dan spant het concern een kort geding aan.

Eerst beloofde de overheid dat RadioCorp ‘zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor 1 maart 2006 een beschikking ten aanzien van kavel A9 tegemoet kan zien’. Op 1 maart bleek er echter nog geen uitspraak te zijn, zo meldt het bedrijf aan Radio.nl. Daarnaast zou er gisteren een brief komen van staatssecretaris Medy van der Laan (Media) met antwoord op de vraag wanneer er een besluit genomen wordt. Deze brief is nog niet door 100% NL ontvangen.

RadioCorp vindt het onterecht dat RTL FM kavel A9 heeft. In oktober 2005 oordeelde de rechter dat de Staat opnieuw moet onderbouwen waarom RTL FM het kavel heeft gekregen. Komende donderdag moeten Van der Laan en Brinkhorst (minister Economische Zaken) de kwestie uitleggen in de Tweede Kamer.

RTL FM kreeg tijdens de etherfrequentieverdeling in 2003 het kavel A9 dat bestemd is voor Nederlandse muziek. RTL FM bood een veel lager percentage Nederlandse muziek dan 100% NL, maar wilde veel meer geld op tafel leggen. RTL bood bijna 23 miljoen euro, 100% NL slechts 8000 euro. [Adformatie]