Home Stations Radio 538 Wessel van Diepen

Wessel van Diepen

Wessel van Diepen werd op 12 november 1966 in Delft geboren. Op 15 jarige leeftijd begon hij een illegaal radiostation: Radio Stad Delft. Dat ging vrij goed tot het ogenblik waarop de politie voor de deur stond en het illegale station uit de lucht werd gehaald.

Zo stond Wessel op 15 jarige leeftijd voor de officier van justitie en moest met zijn hand op zijn hart beloven nooit meer “illegaal” op de radio terug te keren. De officier had echter niet veel indruk gemaakt want Wessel had zijn hielen nog niet gelicht bij justitie of zijn illegale station was alweer in volle glorie te beluisteren. Na Radio Stad Delft ging zijn “piratencarrière” verder bij een aantal Haagse stations waar hij het “radiovirus” pas echt te pakken kreeg.

Op 17-jarige leeftijd liet hij Havo 4 voor wat het was en vertrok naar Amerika. Daar kwam hij terecht bij een lokaal Top-40-station, waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde.

Veronica

Teruggekeerd in Nederland kon Wessel direct als dj aan de slag bij de VARA, maar na een jaar ging hij verder bij Veronica, waar hij carriëre maakte met het populaire popprogramma “Countdown”. Met “Countdown International” was hij naast Engeland en Duitsland ook in landen als Turkije, Thailand, Maleisie, Rusland en Japan te zien.

Na een jaar Veronica kreeg hij de kriebels en vertrok met zijn “mentor” Lex Harding mee naar RTL-Veronique. Daar ging Wessel door met Countdown en met diverse andere jongerenprogramma’s. Toen RTL zich met haar programma’s ging richten op “familie TV” besloot hij terug te keren naar Veronica.

Radio 538

In 1992 werd commerciële radio toegestaan en nam Veronica het besluit om binnen het publieke omroepbestel te blijven. Dit was voor Lex Harding de reden om het commerciële muziekstation, Radio 538 te starten. Wessel werd door Lex Harding gevraagd om over te stappen en ging naar het nieuwe commerciële radiostation.

Hij presenteert hier jarenlang ‘Van Diepen Draait Door’ op werkdag van 14:00 tot 16:00 uur. Hij start ook met ‘Van Diepens Dance Department’, dat uitgroeit tot het populairste danceprogramma van de Nederlandse radio. In 2002 volgt de dj Erik de Zwart op als presentator van de ‘Top 40’. Daarnaast is hij de stationvoice van 538.

Na veertien jaar bij 538 stopt Van Diepen in 2006 als dj. Hij zijn leven een andere wending geven. Jeroen Nieuwenhuize wordt de nieuwe presentator van de Top 40l Dennis Ruyer neemt Dance Department over.

Wessel blijft nog wel de stem van de commerciële radiozender en in augustus 2013 keert hij ook terug als dj. Hij presenteert sindsdien op vrijdag van 21:00 tot 23:00 uur de ‘Global Dance Chart’.

Foto: William Rutten