Home Stations Radio 538 Wessel van Diepen

Wessel van Diepen

Wessel van Diepen wordt op 12 november 1966 in Delft geboren. Op 15-jarige leeftijd begint hij een illegaal radiostation: Radio Stad Delft. Dat gaat vrij goed, totdat de politie het illegale station uit de lucht haalt.

Het gevolg: Wessel staat op 15-jarige leeftijd voor de officier van justitie en moet met zijn hand op zijn hart beloven nooit meer ‘illegaal’ op de radio terug te keren. De officier maakt niet veel indruk: Wessel heeft zijn hielen nog niet gelicht bij justitie, of zijn illegale station is alweer in volle glorie te beluisteren. Na Radio Stad Delft gaat zijn ‘piratencarrière’ verder bij een aantal Haagse stations, waar hij het radiovirus pas echt te pakken krijgt.

Op 17-jarige leeftijd laat Wessel havo-4 voor wat het is en vertrekt naar Amerika. Aldaar komt hij terecht bij een lokaal Top-40-station, waar hij de fijne kneepjes van het vak leert.

Veronica

Teruggekeerd in Nederland kan Wessel direct als dj aan de slag bij de VARA, maar na een jaar gaat hij verder bij Veronica, waar hij carriëre maakt met het populaire popprogramma ‘Countdown’.

Na een jaar Veronica vertrekt hij met zijn ‘mentor’ Lex Harding naar RTL-Veronique. Daar gaat Wessel door met Countdown en diverse andere jongerenprogramma’s. Als RTL zich met haar programma’s gaat richten op ‘familie TV’, besluit Wessel terug te keren naar Veronica.

Radio 538

In 1992 wordt commerciële radio toegestaan en neemt Veronica het besluit om binnen het publieke omroepbestel te blijven. Voor Lex Harding reden om het commerciële muziekstation Radio 538 te starten. Wessel wordt door Lex Harding gevraagd om over te stappen. Dat gebeurt.

Bij Radio 538 presenteert Wessel jarenlang ‘Van Diepen Draait Door’ op werkdagen van 14:00 tot 16:00 uur. Hij start ook met ‘Van Diepens Dance Department’, dat uitgroeit tot het populairste danceprogramma van de Nederlandse radio. In 2002 volgt de programmamaker Erik de Zwart op als presentator van de ‘Top 40’.

Stem van 538

Na 14 jaar bij 538 stopt Van Diepen in 2006 als dj. Hij wil zijn leven een andere wending geven. Jeroen Nieuwenhuize wordt de nieuwe presentator van de Top 40, Dennis Ruyer neemt Dance Department over. Wessel blijft nog wel de stem van Radio 538.

In augustus 2013 keert hij terug als dj bij 538. Hij presenteert sindsdien op vrijdag van 21:00 tot 23:00 uur ‘Global Dance Chart’.

Foto: William Rutten