Home Stations NPO Radio 5 Felix Meurders

Felix Meurders

Felix Meurders wordt op 22 augustus 1946 geboren in Maastricht. Na de HBS-B begint hij aan de studie sociale geografie. Tijdens zijn studie maakt Felix radio bij onder meer de afdeling Maastricht van ‘MINJON’ (Miniatuur Jeugdomroep Nederland). Het radiowerk vergt zoveel tijd, dat hij zijn studie uiteindelijk niet afrondt.

Felix gaat vanaf 1969 aan de slag bij de NOS op Hilversum 3. Bij deze omroep werkt hij eerst als producer en samensteller, en later als diskjockey van onder andere ‘De Daverende 30’, ‘De Meurders Methode’ en ‘Rock & Roll Methode’. Vervolgens werkt Felix een aantal jaren voor verschillende omroepen, totdat hij zich in 1974 aan de VARA verbindt. Voor de omroep maakt hij programma´s op Radio 1, Radio 2 en Radio 3. Naast deze werkzaamheden werkt hij ook mee aan ‘NOS Langs de Lijn’. Eerst als verslaggever en later als presentator.

Van Radio 3 naar televisiewerk

In juli 1986 stopt Felix met zijn werk als diskjockey op Radio 3, omdat hij zich wil richten op zijn journalistieke werk. Voor de televisie werkt hij aan de programma’s ‘VARA’s Popkaravaan’, ‘FC Avondrood’, ‘Achter het Nieuws’, ‘NOVA’ en ‘Kassa’. In 2012 krijgt Felix de Marconi Oeuvre Award voor zijn hele carrière.

Felix presenteert van januari 2014 tot en met augustus 2015 het programma ‘De Nieuws BV’ op Radio 1. Eric Corton neemt in september 2015 de plek van Meurders over.

‘Spijkers Met Koppen’

Felix is tegenwoordig alleen nog op zaterdagmiddag op de radio te horen. Bij Radio 2 presenteert hij tussen 12:00 en 14:00 uur het programma ‘Spijkers Met Koppen’. BNNVARA is in 2018 voornemens om Felix de laan uit te sturen, maar dat plan stuit op forse kritiek. Resultaat: de dj mag toch blijven.

De radiomaker maakt begin 2021 de overstap naar NPO Radio 5, waar hij een programma op zaterdagochtend maakt. Op zaterdag 19 december 2020 is hij voor het laatst te horen op Radio 2.

Foto: Linda Stulic | NPO Radio 2