Home Stations NPO Radio 2 Felix Meurders

Felix Meurders

Felix Meurders

Felix Meurders wordt op 22 augustus 1946 geboren in Maastricht. Na de HBS-B begint Meurders aan de studie sociale geografie. Tijdens zijn studie maakt hij radio bij onder meer de afdeling Maastricht van ‘MINJON’ (Miniatuur Jeugdomroep Nederland). Het radiowerk vergt zoveel tijd, dat Meurders zijn studie uiteindelijk niet afrondt.

Meurders gaat vanaf 1969 aan de slag bij de NOS op Hilversum 3. Bij deze omroep werkt hij eerst als producer en samensteller, en later als diskjockey van onder andere ‘De Daverende 30’, ‘De Meurders Methode’ en ‘Rock & Roll Methode’. Hierna werkt Meuders een aantal jaren voor verschillende omroepen, totdat hij zich in 1974 aan de VARA verbindt. Voor de omroep maakte hij programma´s op Radio 1, Radio 2 en Radio 3. Naast deze werkzaamheden werkt Meuders ook mee aan ‘NOS Langs de Lijn’. Eerst als verslaggever en later als presentator.

Van Radio 3 naar televisiewerk

In juli 1986 stopt Meuders met zijn werk als diskjockey op Radio 3, omdat hij zich wil richten op zijn journalistieke werk. Voor de televisie werkt Meuders aan de programma’s ‘VARA’s Popkaravaan’, ‘FC Avondrood’, ‘Achter het Nieuws’, ‘NOVA’ en ‘Kassa’. In 2012 krijgt Meurders de Marconi Oeuvre Award voor zijn hele carrière.

Meurders presenteert van januari 2014 tot en met augustus 2015 het programma ‘De Nieuws BV’ op Radio 1. Samen met Willemijn Veenhoven presenteert Meurders iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur het programma. Eric Corton neemt in september 2015 de plek van Meurders over.

Radio 2 met ‘Spijkers Met Koppen’

Meurders is tegenwoordig alleen nog op zaterdagmiddag op de radio te horen. Voor Radio 2 presenteert hij iedere zaterdag tussen 12:00 en 14:00 uur het programma ‘Spijkers Met Koppen’.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2