Home Stations KINK Michiel Veenstra

Michiel Veenstra

Michiel Veenstra

Michiel Veenstra wordt op 6 maart 1976 geboren in Almelo. Na afronding van de havo besluit de Twentenaar om nog niet meteen te gaan studeren. Via een leraar van de havo komt hij terecht bij De Twentsche Courant in Almelo, waar hij kennis maakt met het journalistieke vak. Al tijdens zijn havo-opleiding meldt de jonge Michiel zich aan bij de lokale omroep van Almelo: Radio Almelo. Een half jaar later stopt de omroep wegens ruzies met uitzenden, om anderhalf jaar later verder te gaan als Regio FM.

Na een jaar werken bij De Twentse Courant begint Michiel aan zijn studie Journalistiek aan de Hogeschool van Zwolle. De opleiding wordt geen succes: na anderhalf jaar verlaat Michiel de opleiding. Hij verruilt de lokale omroep Regio FM voor HOT FM in Haaksbergen. De dj pakt zijn studie Journalistiek even later weer op, ditmaal aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Michiel verlaat Twente en gaat op kamers wonen in Zeist.

Radio 538

Via Barry Paf komt Michiel terecht bij Radio 538, waar hij anderhalf jaar lang producer is van verschillende dj’s en programma’s. In maart 1999 maakt Michiel voor het eerst zelf een programma, in de nacht. In diezelfde periode is hij, samen met Erik-Jan Rosendahl, de sidekick van Jeroen Nieuwenhuize in ‘The Morning J.E.M.’

Op de School voor de Journalistiek kiest Michiel voor de afstudeerrichting ‘internet’. Hierdoor mag de radiomaker ook meewerken aan de internetsite van Radio 538. In die periode zet Michiel samen met twee medestudenten het internetbedrijf ‘Angry Bytes’ op. Door zijn werkzaamheden voor het bedrijf heeft Michiel geen tijd meer voor Radio 538. Hij vertrekt.

Niet veel later duikt Michiel op bij Kink FM, waar hij tot juni 2002 iedere zondagmiddag tussen 15:00 en 18:00 uur te horen is. Later maakt hij de avondshow van het station.

Naar Radio Veronica

Als Radio Veronica in september 2003 terugkeert in de ether, krijgt Michiel het aanbod om fulltime voor de zender te komen werken. Voorwaarde is wel dat hij stopt met zijn bedrijf Angry Bytes. Bij Radio Veronica presenteert hij iedere ochtend tussen 4:00 en 6:00 uur ‘Veenstra uit de Veren’. Tevens is hij sidekick in de ochtendshows ‘Ook Goeiemorgen’ en ‘Rinkeldekinkel’. In september 2004 wint Michiel de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

Overstap naar 3FM

In oktober 2005 stapt Michiel over naar de NPS op 3FM, waar hij van maandag tot en met donderdag van 20:00 tot 22:00 uur te horen is als de vervanger van Sander Lantinga. Eind 2006 wordt het programma met een uur verlengd; Michiel begint om 19:00 uur, in plaats van 20:00 uur.

De dj start in september 2006 samen met Gerard Ekdom ‘Ekstra Weekend’. Het programma, dat iedere vrijdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur te horen is, vervangt ‘Lantinga & Swijnenberg’. In 2011 wint ‘Ekstra Weekend’ de Gouden RadioRing voor Beste Radioprogramma. Op 13 december 2013 komt er een einde aan het programma.

Naar de ochtend

Michiel stopt in december 2013 met zijn avondshow. De dj verhuist naar de ochtend van 3FM, waar hij iedere werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur het programma ‘Met Michiel’ presenteert.

In de nieuwe programmering van 3FM, die in november 2016 gelanceerd wordt, is Michiel één uur langer te horen: van 09:00 tot 12:00 uur.

Vertrek bij 3FM

Michiel maakt op vrijdag 12 oktober 2018 zijn laatste uitzending op 3FM. Hij verlaat daarmee na ruim 13 jaar de popzender. Michiel is de laatste oudgediende die vertrekt bij de zender. “Mijn vertrek bij 3FM betekent ein-de-lijk een schone lei”, aldus de dj.

Michiel gaat aan de slag bij KINK, waar hij als programmaleider en presentator van de ochtendshow het online radiostation nieuw leven in moet blazen.

Foto: Nathan Reinds