Home DJ Files Patrick Kicken

Patrick Kicken

Patrick Kicken wordt geboren in Stein op 26 juni 1974. De dj is al op jonge leeftijd bezig met radio. Zijn eerste radio-ervaring doet hij op bij verschillende lokale en regionale omroepen, waaronder CRM Radio, Falcon Radio en Royaal FM.

3FM

Kicken gaat eind 1995 aan de slag voor de TROS op 3FM. Hij presenteert hier programma’s als ‘De Havermoutshow’, ‘Nachtwacht’, ‘Interactive Top 50’ en ‘Kicken Voor Je Kiezen’ in zowel de nachtelijke uren als overdag. Op 1 februari 2001 maken de TROS en Kicken bekend in goed overleg uit elkaar te gaan. De programma’s van Kicken op 3FM verdwijnen, maar de dj blijft wel betrokken bij de publieke zender als lid van de muziekredactie. In de zomer van 2002 gaan er geruchten dat Kicken de overstap maakt naar Yorin FM, maar die blijken toch niet te kloppen.

Kicken keert in juni 2003 weer terug op zender. De radiomaker gaat aan de slag bij ‘Stenders Vroeg’, de ochtendshow van 3FM. Kicken houdt zich vooral bezig met de regie en productie van het programma, zijn rol als muziekredacteur bij 3FM stopt. Ook krijgen de dj een nachtprogramma. Na zes maanden houdt Kicken het voor gezien bij Stenders. Het vroege opstaan in combinatie met een nachtuitzending, draaien in discotheken en het onderhouden van vier internetsites is Kicken naar eigen zeggen te veel van het goede.

Naar Radio Veronica

Nadat Kicken in de zomer van 2004 zes weken heeft ingevallen voor Rob van Someren, mag de dj bijven bij de commerciële zender. Vanaf september 2004 is Kicken iedere zaterdag en zondag tussen 15:00 en 18:00 uur te horen met ‘Keihard Kicken’. Daarnaast maakt hij op vrijdagavond tussen 19:00 – 22:00 uur ‘Kicken en Co’.

Kicken krijgt in augustus 2005 de ochtendshow van Radio Veronica voor zijn rekening. Hij neemt het stokje over van Jeroen van Inkel, die overstapt naar Q-music. Kicken is iedere werkdag tussen 06:00 – 09:00 uur te horen met ‘Kicken wordt Wakker’. In maart 2007 schuift Jan Paparazzi aan als sidekick van het programma. De ochtendshow stopt in juni 2008, waarna Colin Banks het programma overneemt.

Middag, ochtend, middag

Na een maand afwezigheid keert Kicken in juli terug in de weekendprogrammering van het station. Later krijgt de dj een plek in de doordeweekse avond. In oktober 2010 neemt Kicken het tijdslot 13:00 – 16:00 uur over van Ferry Maat, die na zeven jaar stopt met het programma.

Nadat Robert Jensen begin februari 2011 per direct stopt met de ochtendshow op Radio Veronica, neemt Kicken de ochtenduren tijdelijk op zich. De bedoeling is dat Kicken de ochtendshow definitief overneemt, maar door een burn-out moet de dj noodgedwongen stoppen met het programma.

Kicken keert in november 2011 terug op de radio na een burn-out van een aantal maanden. De dj is iedere vrijdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur te horen met ‘Kicken’s Weekend Kickoff’. Nog geen maand later krijgt de dj er het tijdslot 09:00 – 12:00 uur op zaterdag en zondag bij. Kicken krijgt in oktober 2013 zijn oude tijdslot terug: in de vernieuwe programmering van Radio Veronica mag de dj iedere werkdag tussen 13:00 en 16:00 uur een middagprogramma presenteren.

Middagshow op Radio Veronica

Radio Veronica lanceert in februari 2015 een compleet nieuwe programmering. Kicken mag de middagshow op zich nemen: de dj is voortaan iedere maandag tot en met donderdag tussen 16:00 – 20:00 uur te horen. Kicken krijgt in het najaar van 2015 een burn-out. Hij keert niet terug op Radio Veronica. De zender en Kicken treffen in november 2016 een regeling, waarna de dj definitief vertrekt bij Radio Veronica.