Michiel Veenstra

Michiel Veenstra

Michiel Veenstra werd op 6 maart 1976 geboren in Almelo. Na afronding van de HAVO besloot hij om nog niet meteen te gaan studeren maar kwam via een leraar van de HAVO terecht bij de Twentse Courant in Almelo, hier maakte hij kennis met het journalistieke vak. Tijdens de HAVO opleiding meldde Michiel zich aan bij de lokale omroep van Almelo, Radio Almelo. Een half jaar later stopte de omroep wegens ruzies met uitzenden om anderhalf jaar later verder te gaan als Regio FM.

Na het jaar werken bij de Twentse Courant begon Veenstra aan zijn studie aan de Hogeschool voor de journalistiek in Zwolle. Maar dat werd geen succes. "Zwolle was veel te weinig praktijk gericht, ik bleef maar van persberichten, nieuwsberichten maken. Dit had ik bij de Twentse Courant ook al gedaan. Na anderhalfjaar heb ik die opleiding dan ook verlaten." Ondertussen verliet Veenstra ook Regio FM en ging hij aan de slag bij HOT FM in Haaksbergen. "Dit was dé lokale omroep van de streek en om hier te mogen werken moest je zelfs bandjes insturen. Ook leerde ik hier Barry Paf kennen, die ging even later naar Radio 538. Ik heb toen ook mijn studie journalistiek weer opgepakt maar dan op de School voor Journalistiek in Utrecht (SVJ) en ben op kamers gaan wonen in Zeist."

Radio 538 had toen een producer nodig voor het programma van Rick van Velthuysen en via Barry Paf kwam hij op die plaats terecht. Hij is toen anderhalf jaar lang producer geweest bij verschillende djs. In maart 1999 mocht ik zelf een programma in de nacht gaan maken. In diezelfde tijd was hij samen met Erik-Jan Rosendahl de sidekick van Jeroen Nieuwenhuize in 'The Morning JEM'.

Op de SVJ moest inmiddels een afstudeerrichting gekozen worden. Michiel Veenstra koos voor de toen nieuwe afstudeerrichting 'internet' en mocht vanaf dat moment ook aan de Radio 538 site gaan werken. Samen met twee medestudenten heeft Veenstra toen het internet bedrijf Angry Bytes opgezet. Hierdoor had hij de tijd niet meer om bij 538 te blijven en kwam hij op Kink FM terecht. Op Kink FM was hij tot juni 2002 elke zondag tussen 15 & 18 uur te horen. Daarna kreeg hij een dagelijks avondshow op het kabelstation van Veronica; hij was daar één van de twee djs die er waren.

Toen Radio Veronica in september 2003 terug in de ether kwam kreeg Michiel een aanbod om fulltime voor deze zender te komen werken. Hij moest zich daardoor wel terugtrekken uit Angry Bytes. Hier presenteerde hij tussen vier en zes in 'Veenstra uit de Veren' en was hij tot en met juli 2005 de side-kick bij de ochtendshows 'Ook Goeiemorgen' en later 'Rinkeldekinkel'. In september 2004 kreeg Michiel Veenstra ook nog eens een Marconi Award in de catogotie "aanstormend talent".

In oktober 2005 begint hij bij de NPS op 3FM, hier is hij maandag tot en met donderdag van 20:00 tot 22:00 uur te horen als vervanger van Sander Lantinga. Eind 2006 krijgt hij er een uur extra bij tussen 19:00 en 20:00 uur. Dit programma maakt hij tot en met december 2013. Daarnaast presenteerde hij tot dat jaar ook samen met Gerard Ekdom op vrijdagavond 'Ekstra Weekend' tussen 19:00 en 22:00 uur.

Vanaf januari 2014 maakt Michiel Veenstra iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur het programma 'Met Michiel' op 3FM.

Michiel Veenstra in het nieuws