Michiel Veenstra

Michiel Veenstra

Michiel Veenstra wordt op 6 maart 1976 geboren in Almelo. Na afronding van de havo besluit Michiel om nog niet meteen te gaan studeren. Via een leraar van de havo komt Veenstra namelijk terecht bij de Twentse Courant in Almelo, waar hij kennis maakt met het journalistieke vak. Al tijdens zijn havo-opleiding meldt Michiel zich aan bij de lokale omroep van Almelo, Radio Almelo. Een half jaar later stopt de omroep wegens ruzies met uitzenden, om anderhalf jaar later verder te gaan als Regio FM.

Opleiding Journalistiek Zwolle
Na een jaar werken bij de Twentse Courant begint Michiel aan zijn studie Journalistiek aan de Hogeschool van Zwolle. De opleiding wordt echter geen succes. "Zwolle was veel te weinig praktijk gericht. Ik bleef maar van persberichten en nieuwsberichten maken. Dat had ik bij de Twentse Courant ook al gedaan."

Na anderhalf jaar verlaat Veenstra de opleiding dan ook. Ondertussen heeft Michiel de lokale omroep Regio FM ingeruild voor HOT FM in Haaksbergen. "Dat was dé lokale omroep van de streek en om hier te mogen werken moest je zelfs bandjes insturen. Ook leerde ik hier Barry Paf kennen, die even later naar Radio 538 ging." Veenstra pakt zijn studie Journalistiek weer op, ditmaal aan de School voor Journalistiek in Utrecht. De dj verlaat Twente en gaat op kamers wonen in Zeist.

Radio 538
Via Barry Paf komt Michiel terecht bij Radio 538, waar hij anderhalf jaar lang producer is van verschillende dj's. In maart 1999 maakt Veenstra voor het eerst zelf een programma, in de nacht. In diezelfde periode is Michiel, samen met Erik-Jan Rosendahl, de sidekick van Jeroen Nieuwenhuize in 'The Morning JEM'.

Angry Bytes
Op de School voor de Journalistiek kiest Michiel voor de afstudeerrichting 'internet'. Hierdoor mag Veenstra ook meewerken aan de internetsite van Radio 538. Even later zet Michiel samen met twee medestudenten het internetbedrijf 'Angry Bytes' op. Door zijn werkzaamheden voor dit bedrijf heeft Michiel geen tijd meer voor Radio 538. Niet veel later duikt Veenstra op bij Kink FM, waar hij tot juni 2002 iedere zondagmiddag tussen 15:00 - 18:00 uur te horen is. Later maakt presenteert hij de dagelijkse avondshow van het station. 

Naar Radio Veronica
Als Radio Veronica in september 2003 terug in de ether komt krijgt Michiel het aanbod om fulltime voor de zender te komen werken. Voorwaarde is wel dat hij stopt met zijn bedrijf Angry Bytes. Bij Radio Veronica presenteert de dj iedere ochtend tussen 04:00 - 06:00 uur 'Veenstra uit de Veren'. Tevens is Veenstra sidekicks in de ochtendshows 'Ook Goeiemorgen' en 'Rinkeldekinkel'. In september 2004 krijgt Michiel de Marconi Award voor aanstormend talent.

Overstap naar 3FM
In oktober 2005 begint Michiel bij de NPS op 3FM, waar hij van maandag tot en met donderdag van 20:00 tot 22:00 uur te horen is als de vervanger van Sander Lantinga. Eind 2006 wordt het programma met een uur verlengd en dus presenteert Veenstra iedere avond van 19:00 - 22:00 uur.

In september 2006 begint Veenstra samen met Gerard Ekdom het programma 'Ekstra Weekend'. Het programma, dat iedere vrijdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur te horen is, vervangt het programma 'Lantinga & Swijnenberg'. In 2011 wint EkstraWeekend De Gouden RadioRing voor beste radioprogramma. Op 13 december 2013 komt er een einde aan het programma.

Met Michiel naar de ochtend
Michiel Veenstra stopt in december 2013 met zijn avondshow. Veenstra verhuist per januari 2014 naar de ochtend van 3FM, alwaar hij iedere werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur het programma 'Met Michiel' presenteert.

Michiel Veenstra in het nieuws