Home Landelijke radio Zendermanager Laurens Borst: “Het gaat niet slecht met Radio 1”

Zendermanager Laurens Borst: “Het gaat niet slecht met Radio 1”

Laurens Borst, zendermanager Radio 1, ontkent dat het slecht gaat met de zender. Dit zegt Borst in een interview met Publiek Centraal.

“Per week luisteren nog steeds zo’n 2,5 miljoen mensen naar Radio 1. Dat zijn er bijna net zoveel als er naar Radio 2 of Radio 538 luisteren. En dat zijn de marktleiders. Wat we wel zien is dat die mensen op Radio 1 korter luisteren dan we van ze gewend zijn. Daardoor dalen de luistercijfers. Het zijn dus niet minder mensen die luisteren maar ze luisteren korter”, aldus de zendermanager. De laatste luistercijfers echter nog geen omslag zien. “Veel programma’s werken op dit moment aan verbeteringen, dus ik hoop dat we in januari – bij de nieuwe cijfers – zien dat die trend gaat omslaan.”

“Radio 1 is zelfs in beleving van makers een wat verbrokkelde, afstandelijke zender”, zo vervolgt Laurens Borst zijn verhaal. “En er is niet altijd een evenwichtige opbouw in de programmering van nieuws en achtergronden. Ook kan het totale aanbod van onderwerpen nog gevarieerder. Onderzoek dat we daarnaar gedaan hebben geeft makers gelijk. Dus dit zijn de verbeterpunten waar we nu mee aan de slag zijn gegaan.”

“We proberen bijvoorbeeld het doordeweekse uur tussen negen en tien een stuk levendiger te maken door meer gasten uit te nodigen. Zo wordt de overgang van het snelle nieuwsritme van het Radio 1 Journaal naar een achtergrondprogramma minder abrubt. Ook andere programma’s zijn met verbeteringen bezig. Om meer samenhang op de zender te krijgen, is er een wekelijks overleg geïnitieerd, zodat de programmamakers beter van elkaar weten waar ze mee bezig zijn.”

Vorig artikelErik de Zwart zaterdag bij Radio Veronica
Volgend artikelHenk Lemckert nieuwe hoofdredacteur Omroep Brabant