Home Landelijke radio William Valkenburg nieuwe hoofdredacteur Wereldomroep

William Valkenburg nieuwe hoofdredacteur Wereldomroep


William Valkenburg (47) wordt per 1 januari de nieuwe hoofdredacteur van de Wereldomroep. Dat heeft de Raad van Toezicht besloten. Valkenburg geeft, samen met de onlangs benoemde directeur Robert Zaal, verder vorm aan de nieuwe koers van de Wereldomroep gericht op het vrije woord in landen met zeer beperkte persvrijheid. William Valkenburg is de opvolger van Rik Rensen.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Bernard Bot is blij met de komst van Valkenburg: "De organisatie is nu klaar voor zijn nieuwe toekomst. Met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van journalistiek en journalistieke innovatie, nieuwe media en veranderingsprocessen is William de juiste man op de juiste plaats."

William Valkenburg: "De nieuwe Wereldomroep staat voor de uitdaging om jongeren in de moeilijkste landen te bereiken en iets van de nieuwe media vrijheid te laten proeven. De kansen zijn groter dan ooit. Ik heb er veel zin in om samen met de ervaren journalisten en makers naar creatieve en eigenzinnige wegen te zoeken om die opdracht vorm te geven."

Valkenburg werkte de afgelopen 25 jaar als journalist en manager voor Veronica, VARA en NOS/NPO. Hij was onder meer eindredacteur van Kassa en oprichter van Uitzending Gemist. Tot begin dit jaar was William Valkenburg directeur Internet & Innovatie bij de NPO. Momenteel houdt hij zich bezig met innovatieve projecten en veranderingen in de zorgsector.

Op de Wereldomroep is stevig bezuinigd. Alle uitzendingen gericht op Nederlanders zijn gestopt.

Vorig artikelNPO legt schadeclaim neer bij Broadcast Partners
Volgend artikelRTV Rijnmond gaat uit voorzorg bezuinigen