Home Landelijke radio Wereldomroep verbaasd over verkiezingsprogramma D66

Wereldomroep verbaasd over verkiezingsprogramma D66


De Wereldomroep is verbaasd over het eerste concept van het verkiezingsprogramma van D66. Daarin staat dat de Wereldomroep afgeschaft zou moeten worden. In het concept verkiezingsprogramma stelt D66 verder onder meer ‘het stimuleren van een pluriforme pers’ centraal.

Hoofdredacteur Rik Rensen noemt dat opmerkelijk: “Want dat is juist één van de belangrijkste elementen van ons bestaansrecht. Wij leveren onafhankelijke informatie in tien talen, waardoor (wereld)burgers zelf hun eigen mening kunnen vormen. In Nederland is dit een vanzelfsprekendheid, maar in veel landen in de wereld helaas nog lang niet.”

Volgens de Wereldomroep lijkt D66 zich niet te hebben gebaseerd op kennis en feiten van de Wereldomroep. De omroep begrijpt dat Nederland in de komende jaren fors moet bezuinigingen. De media- en cultuursector wordt waarschijnlijk niet ontzien. “De directie heeft aangegeven dat indien de publieke omroep moet bezuinigingen de Wereldomroep daar ook een bijdrage aan moet leveren. Dan bezuinig je wel, maar koester je tegelijkertijd ruim 60 jaar journalistieke ervaring, onze duizenden partneromroepen en ons miljoenenpubliek”, aldus Rik Rensen.

D66 wil flink bezuinigen op de mediabegroting. Uit de uitgelekte mediaplannen blijkt dat D66 maximaal tien publieke omroepen wil. Nu zijn er nog 24 omroepen. Daarnaast moeten de de drie orkesten van het muziekcentrum opgeheven worden.

Vorig artikelD66 wil flink snijden in publieke omroep
Volgend artikelD66 ontkent bezuinigingsplannen op publieke omroep