Home Landelijke radio Veel radiostations pakken uit op Koninginnedag

Veel radiostations pakken uit op Koninginnedag


Diverse radiostations pakken uit tijdens Koninginnendag. Al beginnen Caz! en Radio West al een dag eerder. Op zondagavond 29 april gaat de binnenstad van Den Haag weer los tijdens de Haagse KoninginneNach, met optredens van onder andere Los Lobos, Leona, Boris en de Freestylers. Radio West doet live verslag van dit evenement. Tot de klok van 01.00 uur verzorgen Patrick van Houten en verslaggever Paul Waayers een programma vol live-muziek vanaf diverse podia, sfeerplaatjes en interviews.

Radio 538 is 30 april traditioneel de hele dag op het Amsterdamse Museumplein te vinden. Acts als I.O.S., Van Velzen, Ilse de Lange, Di-rect, DJ Jean, Krezip, Simon Webbe, Sophie Ellis Baxter, dj Tiësto en Gerard Joling zullen optreden.

Slam!FM kiest ook voor de hoofdstad, voor het Rembrandtplein. Daar zullen artiesten als Ferry Corsten, The Partysquad, Jeckyll & Hyde, Dj Porny en Dj Chuckie te zien zijn. Slam!FM-dj Kristel van Eijk een verkorte jumping-workshop geven.

100%NL is daar om de hoek, op het Thorbeckeplein, te vinden. Daar zullen namen als Floortje, Bastiaan Ragas en ook I.O.S te zien zijn. Het Amsterdamse plein zal van 11:00 tot 21:00 uur in het teken staan van de Nederlandse muziek.

Caz! slaat zijn tenten op het Utrechtse Domplein op en begint morgen al om 20:00 uur om ook Koninginnenacht in Utrecht te vieren. Daar zullen dney Samson, Chris Rox en Caz!-dj’s Joshua Walter en Martin Pieters optreden. Op Koninginnedag zelf zijn het Don Diablo, Chuckie, Benny Rodriques en Joshua Walter die te zien zijn. Ook de programma’s Môgge Jeroen en Timur Open Air komen live vanuit Utrecht.

Caz! speelt het spel Kraak Mr. Pokerface op het Domplein. Iedereen die denkt dat hij of zij Mr. Pokerface binnen 60 seconden aan het lachen kan maken, is welkom. Wie dit als eerste lukt, wint 1000 euro.

Op Radio 5 is de muziek 30 april oranje. De zender draait de hele dag Nederlandstalige muziek, vooral uit de jaren 50, 60 en 70. Wim Sonneveld, Dorus, Willeke Alberti, Conny Vandenbos, Skymasters, Toon Hermans en Frans Bauer zijn artiesten die voorbij komen op de geboortedag van Prinses Juliana.

In de programmering staat de viering van Koninginnedag toen en nu centraal. Zo komt het programma Wekker Wakker met de uitzending tussen 07:00 en 10:00 uur vanuit Paleis Soestdijk en haalt herinneringen op aan het defilé. Plein 5 (NCRV) van 14:00 tot 16:00 uur maakt een rondje langs zijn regiocorrespondenten, die rechtstreeks verslag doen van de verschillende oranjefestiviteiten in het land.

Kink FM draait tijdens Koninginnedag de hele dag punk. 30 april is het bij het alternatieve radiostation dus 'God Save the Queen Day', want dit jaar bestaat de punk op de kop af 30 jaar. In 1977 brak het genre wereldwijd door als tegenreactie op de gezapig geworden rockmuziek.

Jan Douwe Kroeske praat met Marco Roelofs van de Heideroosjes en punkdichteres van het eerste uur Diana Ozon. Prominente punkers van nu spreken over hun favoriete muziek, en vanaf 13:00 uur is er No Future: de Punk Top 40 Aller Tijden, een overzicht van de beste punknummers van de afgelopen 3 decennia.

De dag wordt 's avonds om 23:00 uur afgesloten met concerten van The Ramones, The Clash, NOFX en Green Day.

Omroep Brabant doet uitgebreid verslag van het bezoek van de koningin aan Woudrichem en Den Bosch. Het Koninklijk gezelschap komt om tien uur ’s ochtends per boot aan in het havenstadje Woudrichem. Van twaalf tot een uur bezoekt zij de provinciehoofdstad Den Bosch. De redactie van het radioprogramma Het Middagcafé bevindt zich boven de winkel van Perry Sport aan de Pensmarkt in Den Bosch voor een optimaal zicht op deze happening.

De Utrechtse lokale zender Bingo FM staat ook dit jaar weer met een groot podium in de Utrechtse binnenstad. Van 12:00 uur tot 17:00 uur is het feest op Vredenburg met meer dan 20 artiesten die er live zullen optreden. De hele middag is live te beluisteren via de radio

Martin van Doorn zal samen met John Schaap de middag en de live radio-uitzending presenteren. Onder andere zullen Ronnie van Bemmel, Mieke, Danny Nicolay, Oscar Harris en Bingo FM presentator Martin optreden.

Vorig artikelTop 100 protestsongs voor dodenherdenking op Radio 2
Volgend artikelMeeste lokale omroepen accepteren nieuwe frequentie