Stijn van Vliet was ‘doodsbang’ voor zijn radiodebuut voor KRO-NCRV op NPO 3FM. “Ik ben iets minder muzikaal onderlegd dan mijn collega’s, moet nog leren schuiven en het jargon onder de knie krijgen”, zegt de Streetlab-presentator in Broadcast Magazine. “Maar ik daag mezelf graag uit.”

In de nieuwe programmering van 3FM, die vorige maand in ging, kreeg Stijn van Vliet een plek op zondagavond met het programma ‘De Stijn’, nadat hij al een aantal keer had ingevallen. Stijn maakt naar eigen zeggen ‘de enige audioglossy van Nederland’. Hij legt uit: “Ja, het klinkt lekker en we halen elementen uit magazines, waar we rubriekjes omheen bouwen. Een luistercolumn of horoscoop, bijvoorbeeld. Maar ook vragen van luisteraars.”

Televisie

Toch blijft de televisie ook trekken voor Stijn. “Ik wil hier echt diep induiken en daar zal ik nog wel even zoet mee zijn. Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer televisie wil maken. Elk medium heeft z’n voor- en nadelen. Radio heeft die eerlijkheid en directheid. Bij televisie mag je nadenken over het plaatje. Ik zou niet willen kiezen.”

Foto: Stijn Ghijsen

Vorig artikelMenno Barreveld over radiocarrière: “Zou wel bij Radio Veronica willen eindigen”
Volgend artikelRadio 10 vernieuwt nieuwsvormgeving, ook nieuwe reclamejingle