Home Regionale radio Ster en ORN gaan samenwerken

Ster en ORN gaan samenwerken

Logo van STER

De Ster en Omroep Reclame Nederland (ORN), de reclameverkoper voor regionale publieke zenders, gaan samenwerken. Dit meldt Adormatie. Daarnaast zou een fusie ook een mogelijkheid zijn.

Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS) had gevraagd om een onderzoek waarin gekeken werd naar de toekomst van ORN. Deze toekomst moet passen binnen de ambities van de regionale omroepen en het kabinet om samenwerking binnen de publieke omroep te stimuleren.

Bronnen laten aan Adformatie weten dat het ‘vrijwel zeker’ is dat het hele dienstenpakket wordt overgeheveld naar Ster. Desondanks zouden enkele regionale omroepen voor een andere partij willen kiezen.

ORN

ORN is de zelfstandige verkooporganisatie van reclamezendtijd voor de Regionale Publieke Omroepen. Via de regionale zenders biedt het een landelijke dekking op radio en televisie. Het bedrijf is opgericht in 1993 en Stichting ROOS is de enige aandeelhouder.

Ster

De Ster verkoopt de reclamezendtijd voor de NPO op zowel radio, tv als online. Dit doet de Ster sinds kort ook voor FunX.

Vorig artikelJelte van der Goot vader geworden
Volgend artikelArgos, Nachtzuster en Hammelburg genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon