Home Stations NPO Radio 1 Ghislaine Plag

Ghislaine Plag

Ghislaine Plag wordt geboren op 4 juni 1975 in Dordrecht. Ze begint eind jaren 80 haar carrière bij RTV Rijnmond. Bij de regionale omroep presenteert ze meerdere actualiteitenprogramma’s.

Naast de programma’s is Ghislaine ook te zien en te horen als nieuwslezer voor Rijnmond radio en tv. Tevens werkt ze als redacteur bij het Limburgs Dagblad en Omroep Brabant. 

Naar NPO Radio 1

Ghislaine gaat in februari 2006 aan de slag bij het NCRV-radioprogramma ‘Plein Publiek’, dat dan dagelijks wordt uitgezonden op Radio 747. Voor de NCRV maakt ze later programma’s op Radio 1 als ‘Stand.nl’ en ‘Casa Luna’.

Vanaf augustus 2008 presenteert Ghislaine iedere werkdag tussen 12:15 en 13:30 uur het programma ‘Lunch!’ op Radio 1. Ze stopt in november 2009 met het programma, om zich op televisie te gaan richten. Zo presenteert ze onder meer het tv-programma ‘Netwerk’.

‘De Ochtend’

Ghislaine keert in januari 2014 terug bij de radio. Ze gaat aan de slag als presentator van het KRO-NCRV-programma ‘De Ochtend’ op Radio 1. Tot eind 2015 maakt ze het programma samen met Jurgen van den Berg.

Vanaf 2016 begint ‘De Ochtend’ een half uur later; het programma is voortaan tussen 09:30 – 12:00 uur te horen op Radio 1. Onderdeel van de show zijn de programma’s ‘Stand.nl’ en ‘Het Mediaforum’. In de nieuwe programmering van 2018 wordt ‘De Ochtend’ met een half uur ingekort, tot 11:30 uur. Het programma wordt omgedoopt tot ‘Spraakmakers’.

Ghislaine is in 2022 bijna een half jaar niet te horen op Radio 1. De presentatrice neemt een sabbatical, ook omdat ze bewust voor een langere periode rust wil nemen. “Pas toen ik stopte, kwam er een enorme vermoeidheid boven. Ik voelde ook onrust – mijn lichaam was verslaafd aan adrenaline”, zegt ze naderhand.

Foto: Wessel de Groot