Home Landelijke radio Sander de Heer naar vluchtelingenkamp in Kenia

Sander de Heer naar vluchtelingenkamp in Kenia


Sander de Heer bezoekt volgende week het vluchtelingenkamp Kakuma in Noord-Kenia voor Stichting Vluchteling. In een interview op de radio daagde Stichting Vluchteling-directeur Tineke Ceelen Sander uit om de kampen eens met eigen ogen te zien. Na een nachtje slapen greep Sander de uitnodiging met beide handen aan.

"Ik hoor al die vreselijke verhalen altijd uit de mond van een ander, nu heb ik een kans om het eens met eigen ogen te zien". Reportages en verslagen van Sander zijn in zijn Radio 2-programma 'De Heer Ontwaakt' te horen.

Het vluchtelingenkamp Kakuma in Noord-Kenia, dat sinds 1992 bestaat, huisvest bijna 90.000 voornamelijk Somalische vluchtelingen. Het zijn vooral vrouwen en kinderen die verzwakt en ondervoed worden opgevangen in dit vluchtelingenkamp. Met de juiste medische behandeling en noodvoeding kunnen ondervoede kinderen in twee maanden tijd weer op gewicht zijn. De medische voorzieningen zijn echter op dit moment ontoereikend om alle kinderen te helpen.

Om het niet geheel vrijblijvend te laten zijn heeft Sander zich ook opgeworpen om mee te werken aan de Nacht van de Vluchteling, in de nacht van 17 op 18 mei. Deze sponsor-wandeltocht wordt voor de derde keer georganiseerd door Stichting Vluchteling en staat in het teken van ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen.
Foto: Hans Peter van Velthoven

Vorig artikelRadio 1 in het teken van belastingaangifte op ‘Blauwe Vrijdag’
Volgend artikelOrganisatie van Europese omroepen wil .radio domeinen invoeren