Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Ruud de Wild bedankte voor Radio Veronica, Radio 10 en Qmusic

Ruud de Wild bedankte voor Radio Veronica, Radio 10 en Qmusic

Ruud de Wild

Ruud de Wild bedankte na zijn gedwongen vertrek voor Radio Veronica, Radio 10 en Qmusic. In een interview met het AD zegt de Wild over Veronica: “Ik heb nog geen moeite met plassen. Radio 10 was ook een mogelijkheid. En Qmusic, dat past echt niet bij mij.”

Zijn ontslag bij Radio 538 vindt De Wild “zakelijk niet zo chique, maar wel begrijpelijk.” “Programmadirecteur Dave Minneboo van 538 gaf het tijdens een etentje toe: ik werd eruit gewerkt, Coen & Sander moesten erin. Zakelijk niet zo chique, maar wel begrijpelijk. Ik zou die plek ook inpikken. En ik gun het ze.”

“Al hoop ik wel dat Coen & Sander weer die onbevangenheid van voorheen pakken”, vervolgt De Wild. “Het is wennen natuurlijk, ik weet wat ze voelen. Maar je hoort het. Sander is zoekende, Coen is daar op z’n plek. Hij was altijd al meer de flirt.”

“Toen een oud 538-collega me vroeg wat ik het meeste miste, antwoordde ik: dat ik niet meer over mijn schouder achterom hoef te kijken. Tja, ik ben nu niet meer de nummer 1, maar dat komt nog wel…”

Radio in Nederland
Tijdens de periode dat hij niet op de radio te horen was kon hij naar veel radiozenders luisteren. “Er worden een hoop visieloze beslissingen gemaakt in radioland”, luidt het oordeel. “Nederlandse stations zijn tegenwoordig in het bezit van een paar eigenaren die alles bepalen. De creativiteit gaat eraan. Zonder namen te noemen, ik word bijna nergens meer door verrast. Alles klinkt hetzelfde. Er is veel arrogantie. Veel dj’s pakken het geld en doen vervolgens niet meer hun best. Jammer want er is talent genoeg.”

De Wild doelt op Frank van der Lende die nu ruim een jaar op de oude plek van Coen & Sander zit bij NPO 3FM. “Je kan een fan van hem zijn of niet, hij brengt tenminste een eigen geluid.”

BNR Nieuwsradio
Vanaf maandag is De Wild weer op de radio te horen. Tussen 14:00 en 15:00 uur maakt hij het programma ‘Ask My Anything’. De Wild beantwoordt er dagelijks vragen van luisteraars over een actueel thema, variërend van de Panama Papers tot de Brexit.

Foto: BNR Nieuwsradio

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.