Home Landelijke radio RTV Drenthe vindt vier nieuwe leidinggevenden

RTV Drenthe vindt vier nieuwe leidinggevenden

RTV Drenthe heeft vier redactionele leidinggevenden benoemd. Hiermee volgt de omroep de aanbevelingen van Hans Verploeg van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Verploeg verrichtte vorig jaar onderzoek om een einde te maken aan de problemen binnen de regionale omroep. Dat leidde tot het vertrek van het hoofd van de nieuwsredactie, de hoofdredacteur en de directeur.

De selectieprocedures zijn voorspoedig verlopen en konden sneller dan verwacht worden afgerond. Margreet Gort wordt het nieuwe Hoofd nieuwsredactie, Nina Hiddema wordt Hoofd variaredactie, Henk Kuhl neemt de leiding over de sportredactie en Manja van der Weijden wordt de nieuwe Coördinator bureauredactie. Gort en Van der Weijden komen uit de eigen organisatie.

Ook Henk Kuhl is een goede bekende van RTV Drenthe. Hij is op dit moment nog in dienst van de Rabobank, maar sinds 1995 al actief voor RTV Drenthe als freelance sportverslaggever. Nina Hiddema is de enige echte nieuwkomer. Binnen het omroepwereldje is ze allesbehalve een nieuweling, want ze heeft ruimschoots ervaring opgedaan bij producties voor de NCRV, de IKON, de VPRO en de NPS. De laatste jaren is ze werkzaam geweest als uitvoerend producent en vanaf 1 juli aanstaande gaat ze aan de slag Bij de regionale omroep. De drie andere leidinggevenden beginnen al per 1 juni.

Vorig artikel100%NL blijft definitief in de ether
Volgend artikelDag van de Liefde op Radio4