Home Landelijke radio RTL start RTL Lounge Radio

RTL start RTL Lounge Radio

RTL start een nieuwe digitale radiozender: RTL Lounge Radio. De zender richt zich, net als RTL Lounge TV, op vrouwen met een mix van jazz, pop, soul en melodieuze dance.

Bert Habets, CEO RTL Nederland, over de lancering van RTL Lounge Radio: "RTL volgt de consument op de voet en speelt in op alle nieuwe manieren van mediaconsumptie. Digitale televisie en radio worden daarin steeds belangrijker. De lancering van RTL Lounge Radio sluit naadloos aan op de sfeer en belevingswereld van de jonge vrouw."
Isabelle Brinkman wordt de station voice en Radio 538 is verantwoordelijk voor de techniek en de vormgeving. Een woordvoerder laat tegenover RadioFreak weten dat er momenteel nog geen verdere plannen zijn voor andere vormen van distributie van het signaal.

RTL heeft momenteel één radiostation in de ether met Radio 538. Eerder beschikte het station over Yorin FM dat verkocht werd aan SBS en over RTL FM wat haar frequentie verloor aan 100%NL.

Op donderdag 29 oktober om 15.00 uur vindt de officiële lancering plaats in de speciale RTL Lounge Radio Store in Stadshart Amstelveen plaats.

Vorig artikelRadio Veronica komt weer met Top 1000 Allertijden
Volgend artikel538 morgen vanaf wereldpremière This is It in Tuschinski