Home Landelijke radio Ronald Remmelzwaan (38) wint wedstrijd nieuwslezen

Ronald Remmelzwaan (38) wint wedstrijd nieuwslezen

Ronald Remmelzwaan uit Amsterdam heeft de talentenjacht ‘Ik word nieuwslezer’ gewonnen. Hij was een van de tien finalisten van de talentenjacht die vandaag een bulletin mochten lezen op de radio.

Zijn bijdrage was volgens de jury neutraal en helder en, hoewel Remmelzwaan geen radio-ervaring heeft, toch verrassend overtuigend. Remmelzwaan mocht om 18.00 uur het actuele nieuws live op een aantal zenders lezen.

De nieuwslezers in spé werden beoordeeld door een jury onder leiding van voorzitter Arend Langenberg (Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM). Ronald mag als winnaar stage lopen bij ANP Radio. Remmelzwaan reageerde verbaasd en verheugd op zijn uitverkiezing. “Vroeger stotterde ik”, aldus de kersverse 38-jarige radiolezer.

Het persbureau zette met de wedstrijd het 70-jarig bestaan van het radionieuws van het ANP luister bij. De uitzendingen van de Radionieuwsdienst (‘…verzorgd door het ANP’) begonnen in februari 1937.

De jury bestond naast voorzitter Arend Langenberg uit Jeroen Overbeek (NOS Journaal), Hannelore Zwitserlood (Q-Music), Cees Manintveld (MultiVoice) en Jeroen d’Hamecourt (ANP Radio). De belangstelling voor de talentenjacht was groot. 350 Kandidaten stuurde materiaal in.

Vorig artikelZendmast in Goes heeft nieuwe top
Volgend artikelStemmen voor weekeinde van het Nederlandse Lied op Radio 2 begint