Home Landelijke radio Robert Zaal nieuwe directeur Wereldomroep

Robert Zaal nieuwe directeur Wereldomroep


Robert Zaal zal vanaf 1 november de directeur worden van de Wereldomroep. Zijn taak wordt het "verder vorm geven aan de nieuwe koers van de Wereldomroep gericht op het vrije woord". 

Het kabinet-Rutte heeft sterk bezuinigd op de Wereldomroep. Onder meer de radio-activiteiten voor Nederlanders in het buitenland zijn daarom gestopt. De Wereldomroep zal vanaf 2013 daarom vooral actief zijn in Afrika en de Arabische wereld, maar ook landen als China, Cuba, Venezuela en Mexico.

De 48-jarige Robert Zaal begon zijn loopbaan als secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten en was daarna directeur van de brancheorganisatie van regionale omroepen ROOS. De laatste negen jaar was Zaal directeur van RTV Noord-Holland.

Bernard Bot, de voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de komst van Zaal: "Na de meest turbulente en pijnlijke periode uit de geschiedenis van de Wereldomroep is de organisatie nu bijna startklaar voor zijn nieuwe toekomst. Met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van het vrije woord, media en management is Robert de juiste man op de juiste plaats."

Vorig artikelEddy Keur in het weekend op Radio 10 Gold
Volgend artikelMark Labrand en Barry Paf ruilen van plek op 538