Op Koningsdag staat een groot aantal radiozenders twaalf uur lang volledig in het teken van het Nederlandse product. Samen bieden de stations artiesten en musici van eigen bodem een steuntje in de rug, nu door de coronacrisis hun optredens komen te vervallen. De themadag wil ook een symbool van eenheid zijn, onder de noemer dat saamhorigheid Nederland bij elkaar houdt in deze tijd.

Maandag 27 april is van 07:00 tot 19:00 uur op de radiozenders uitsluitend Nederlands product te horen. De deelnemers zijn in elk geval de NPO Radiozenders, 100% NL, SLAM!, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, KINK en Qmusic.

Ook andere zenders – commercieel en publiek, landelijk, regionaal en lokaal – zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze actie. Elk station zal op geheel eigen wijze invulling aan deze dag geven.

Radio 538

538 viert Koningsdag traditiegetrouw groots. Vanwege de huidige omstandigheden gaat het geplande event in Breda niet door. Maar de zender laat weten Koningsdag niet stilletjes voorbij te laten gaan. 538 houdt een nieuw, gratis en ‘coronaproof’ Oranjefeest voor heel Nederland, waarbij optredens te volgen zijn vanuit huis, via radio, tv en online.

>> Lees hier al het radionieuws rondom het coronavirus

Foto: 538

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.