Home Regionale radio RadioNL schakelt FM-zender in Cuijk uit

RadioNL schakelt FM-zender in Cuijk uit

RadioNL

RadioNL heeft een steunzender in het Brabantse Cuijk op 95.3 FM uitgeschakeld. Volgens de commerciƫle zender komt dit door de strengere regio-eisen. Volgens directeur Nico Silvius staat de overheid verzoekplaten niet meer toe als regio-programma, zonder dat er een uitspraak van de rechter is geweest.

“De overheid is ook van mening dat alleen luisteraars die niet geboren zijn in Cuijk niet meer tot de luisteraars behoren en daardoor is radio maken onmogelijk”, zegt Silvius. “De overheid doet daarmee aan discriminatie en tast daarmee de vrijheid van pers aan waar radio natuurlijk ook onder valt.”

Silvius vervolgt: “Doordat de overheid er zo volhardend instaat is de zender uitzetten de enige mogelijkheid. Waarna RadioNL middels een aantal juridische procedures de komende maanden de overheid op haar fouten zal moeten laten wijzen en schade vergoeding zal gaan eisen.”

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaalde in 2012 al dat de frequentie opnieuw verdeeld moest worden. Op 1 september 2017 loopt de vergunning af, de verdeling startte onlangs. RadioNL laat de frequentie voorlopig uit.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.