Home Landelijke radio Radio 538 wil Radio 10FM overnemen

Radio 538 wil Radio 10FM overnemen

De commerciële radiozender Radio 538 heeft plannen om Radio 10FM over te nemen. Dat schrijft een anonieme medewerker van Newscorp, voor 47% eigenaar van Radio 538, vandaag in een mail aan Radiofreak.nl. Directeur van Radio 538, Erik de Zwart, zou al verschillende malen gesprekken hebben gevoerd met Radio 10FM om de zender over te nemen en deze onder te brengen in de holding VRON (Vrije Radio Omroep Nederland) waarvan Radio 538 ook deel uitmaakt.
De overname zou extra pikant zijn omdat er al een tijdje de geruchten rondgaan dat de omroepvereniging Veronica Radio 10FM graag over zou willen nemen, en via deze frequenties Radio Veronica wil lanceren. Radio 10FM werd in de verkoop gedaan omdat eigenaar Wegener door recente grote overnames een te groot aandeel in de Nederlandse mediamarkt heeft gekregen. Het bedrijf moest van de overheid enkele activiteiten afstoten.
Volgens de tipgever zou Radio 538 een overname goed kunnen gebruiken omdat de groei van het station er binnenkort uit zal zijn. Daarnaast zoekt VRON al enige tijd naar de mogelijkheid om een tweede merk te lanceren gericht op een andere doelgroep dan Radio 538. De overname zou zelfs zo serieus zijn dat er al diverse concepten en formats in ontwikkeling zijn. Radio10FM zou na overname van naam veranderen. Radio 10 wordt de nieuwe naam en ligt in lijn met het merk Radio 538. Daarnaast liggen er al plannen om het merk Radio10fm wat op te poetsen en meer gezicht te geven. Inhoudelijk zou er niets veranderen.
In een verklaring zegt Wegener dat er geen besprekingen over de overname van het station bekend zijn. Ook Radio 538 ontkent dat er plannen zijn in deze richting. Wij blijven de ontwikkelingen rond Radio 10FM op de voet volgen.

Vorig artikelNieuwe presentatrice bij BNN United
Volgend artikel39 radioradiozenders vragen tijdelijke frequentie aan