Home Landelijke radio Radio 538 probeert op het Museumplein te blijven

Radio 538 probeert op het Museumplein te blijven


Radio 538 heeft een plan ingediend bij de gemeente Amsterdam om alsnog tijdens Koninginnedag een feest te kunnen geven op het Museumplein. Het radiostation mag het evenement volgend jaar niet houden op het Amsterdamse plein waar het feest al elf jaar plaatsvindt, maar hoopt dat het met de nodige aanpassingen toch doorgang kan vinden.

De gemeente gaat naar het plan kijken. Vandaag vindt er ook een gesprek plaats met de RAI. Op het terrein bij het Amsterdamse evenementencomplex is een alternatieve locatie voor het Koninginnedagfeest van Radio 538.

De kans dat het plan van Radio 538 door kan gaan, is volgens een woordvoerder van burgemeester niet groot. Andere steden gaven eerder al aan wel oren te hebben naar het Koninginnedagfeest van Radio 538. Het evenement is welkom in onder meer Den Haag en Utrecht. Donderdag wordt de knoop definitief doorgehakt.

Burgemeester Eberhard van der Laan wil het aantal mensen dat op Koninginnedag de binnenstad bezoekt terugbrengen. Het feest van Radio 538 is een enorme publiekstrekker, met vorig jaar ruim driehonderdduizend bezoekers. De zender bood eerder al een petitie met zestigduizend handtekeningen aan om de gemeente op andere gedachten te brengen.

Vorig artikelGelre FM brengt zender in Zieuwent on air
Volgend artikelRuud Hendriks nieuwe presentator BNR Mediazaken