Net als NPO Radio 2, zetten ook NPO Radio 1, NPO Radio 4 en BNR Nieuwsradio de komende weken een streep door de locatie-uitzendingen. De zenders zeggen de maatregelen te nemen vanwege de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus.

‘The Friday Move’ wordt vanmiddag uitgezonden vanuit de reguliere studio van BNR Nieuwsradio. Ook het programma van Humberto Tan op Radio 2 wordt vanmiddag gepresenteerd vanuit de studio in Hilversum, in plaats vanuit De Plantage in Amsterdam.

‘Muziekcafé’ schrapt live-optredens

Wietze de Jager presenteert vanavond zijn show ‘Weekend Wietze’, tussen 18:00 en 21:00 uur, zonder publiek. Het Radio 2-programma ‘Muziekcafé’ zendt de komende weken niet uit vanuit De Vorstin in Hilversum. Ook zijn er geen live-optredens. In plaats daarvan zendt Daniël Dekker opnames van eerderde sessies uit.

Radio 4 schrapt de komende drie weken het ‘Vrijdagconcert’. Het concert zou eerst zonder publiek worden uitgezonden, maar AVROTROS heeft nu besloten om helemaal een streep te zetten door het live-concert. In plaats daarvan worden er de komende drie weken archiefopnames uitgezonden op Radio 4.

Het programma ‘Spijkers Met Koppen’ op Radio 2 wordt de komende weken ook niet op locatie uitgezonden.

Foto: AVROTROS | Elvin Boer

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.