Na Talpa Network, heeft ook BNR Nieuwsradio de eigen werknemers verplicht om vrije dagen op te nemen. Het gaat om drie dagen: 10 april, 4 mei en 22 mei zijn automatisch afgeschreven van het verlofsaldo van medewerkers. De maatregel wordt genomen om de financiële positie van het bedrijf te verbeteren, nu vanwege de coronacrisis veel inkomsten zijn weggevallen. Dat blijkt uit een interne mail die Villamedia bezit.

De maatregel geldt niet voor medewerkers die op de genoemde dagen rechtstreeks betrokken zijn bij uitzendingen van BNR Nieuwsradio. “Als er geen verlof wordt opgenomen, merken we dat in onze winst- en verliesrekening”, zegt algemeen directeur Eugenie van Wiechen in een mail aan de eigen medewerkers.

Beleid aangescherpt

Het verplicht laten opnemen van verlofdagen is in strijd met de wet. Toch heeft FD Mediagroep, het moederbedrijf van BNR Nieuwsradio, ook het beleid rondom verlofdagen aangescherpt. Een medewerker die al verlofdagen tot 1 juni heeft opgenomen, kan de eerste vijf dagen van dat verlof niet meer intrekken. Ook wordt medewerkers die nog veel verlofdagen open hebben staan, verzocht deze zo snel mogelijk op te maken.

Eerder deze week werd al bekend dat Talpa Network, eigenaar van onder meer Radio 538 en Radio 10, medewerkers verplicht om vier verlofdagen op te nemen.

>> Bekijk hier al het radionieuws rondom het coronavirus

Foto: BNR

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.