Home Landelijke radio NOS wilde Tom van ’t Hek voor het Radio 1 Journaal

NOS wilde Tom van ’t Hek voor het Radio 1 Journaal

De NOS wilde Tom van 't Hek graag als één van de presentatoren van de middageditie van het Radio 1 Journaal. Dit vertelt de BNR-presentator in het NRC Handelsblad. "Maar daar zijn we niet uitgekomen." Hij wilde graag naar de ochtend.

In het najaar van 2012 sprak de NOS met Van 't Hek over de mogelijkheden. Dat was na de Radio 1 Sportzomer waarbij hij een programma met Radio 1 Journaal-presentatrice Lucella Carasso presenteerde. "Het ging bij de NOS om het middagprogramma. Bij BNR kreeg ik de kans het programma in de ochtend te doen. Dat vind ik toch het mooiste nieuwsmoment. De middag vind ik meer geschikt voor achtergronden bij het nieuws."

Vanaf 3 juni gaat hij de ochtendshow maken op BNR. In de krant noemt hij de voordelen op van de zender: "BNR is kleiner, flexibeler, wendbaarder. Je kunt iets meer van jezelf in het programma stoppen. Je zit iets minder strak in het format." Maar hij realiseert zich ook dat BNR een kleiner zender is: "Het zou wel mooi zijn als we iets konden stijgen. Maar ik vind Marcel Oosten en Lara Rense van het NOS Radio 1 Journaal ook heel goed. Dat wordt nog een mooie strijd in de ochtend."

Vorig artikelToezichthouder vindt tarieven NOVEC te hoog
Volgend artikelLindo Duvall invaller bij Radio Veronica