Home Landelijke radio NOS benoemt nieuwe correspondenten voor Spanje en Latijns-Amerika

NOS benoemt nieuwe correspondenten voor Spanje en Latijns-Amerika


De NOS krijgt twee nieuwe correspondenten. Jessica van Spengen wordt vanaf augustus correspondent in Spanje en Portugal voor radio, tv en internet. Zij volgt Rop Zoutberg op, die als correspondent verhuist naar Italië. Marc Bessems vervangt Marjon van Royen in Latijns-Amerika vanaf volgend jaar.

 

Jessica van Spengen (34) werkte eerder bij Radio Rijnmond en werkt sinds 2003 bij de NOS. Hier is ze verslaggever voor Radio 1 en op televisie voor NOS op 3. Ook werkte ze eerder bij het Jeugdjournaal. Over haar nieuwe functie zegt ze: "Het is een mooie, nieuwe stap in mijn journalistieke carrière. Spanje staat voor grote uitdagingen op economisch gebied en is daardoor journalistiek nu een erg interessante plek."

 

Ook Marc Bessems (38) werkt al een tijd bij de NOS. Hij is buitenlandredacteur en camjo-verslaggever, daarvoor werkt hij al voor het ANP. "Latijns-Amerika is booming", aldus Bessems. "Het continent beleeft een periode van grote economische bloei. Ik ga me vestigen in Brazilië, dat als gastland van het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 de wereld wil laten zien dat het een economische reus is geworden. Het zijn geweldige tijden om als correspondent van de NOS in Latijns-Amerika aan de slag te gaan. Het is een droombaan."