Home Landelijke radio Radio 538 start televisiezender

Radio 538 start televisiezender


Radio 538 start binnenkort met een eigen tv-kanaal. Dat zegt algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth van de radiozender in Broadcast Magazine. “Ik ben nu aan het praten met UPC, Ziggo, de grote jongens. TV 538 gaat komend voorjaar draaien via digitale televisie. Dit is een heel spannend project, het wordt heel leuk. Vergis je niet, we hebben heel veel beeldmateriaal van Koninginnedag tot ons nieuwe feest Evolution in Assen. En optredens, shows op locatie, er is zoveel vastgelegd. Daar kan veel meer mee dan alleen online wat stukjes vertonen”, aldus Brüggenwirth.

TV 538 gaat niet lijken op MTV, TMF of Slam!TV, het tv-kanaal van Slam!FM. “Het wordt anders: zij draaien clipjes, wij hebben meer itempjes. We zullen een aantal herkenbare momenten hebben. Een soort 5 Uur Show tussen vijf uur ‘s middags en zeven uur ‘s avonds. Specials met artiesten. Koppelingen met programma’s, zoals Dance Department op zaterdagavond. Optredens van DJ Tiësto. En ik zou wel de tv-versie van de Top 40 willen hebben. Dat kan allemaal ten koste gaan van de bestaande muziekzenders. In die zin denk ik dat TMF en MTV zich wel zorgen moeten gaan maken. De kabelaars zijn bereid om voor onze content te betalen. Nu moeten we nog financieel tot elkaar komen. Voor de kijker maakt het niet uit, die krijgt TV538 gewoon in zijn digitale muziekpakket.”

Naast televisie is gaat Radio 538 ook experimenteren met betaalradio. “We hebben maandelijks 1,2 miljoen downloads van onze podcasts, zoals Dance Department. In 2010 gaan we hem ook aanbieden zonder reclame, maar dan tegen betaling. Met een sms’je ofzo, dan betalen ze vijf, tien of 25 cent per aflevering. Ik weet niet of mensen daarvoor willen betalen, we gaan het gewoon proberen.”