Home Landelijke radio Nederlanders hebben veel vertrouwen in de radio

Nederlanders hebben veel vertrouwen in de radio


Een ruime meerderheid van de Nederlanders heeft het meeste vertrouwen in de radio, de politie en het leger. Dat blijkt uit het rapport (pdf) 'De sociale staat van Nederland' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Het onderzoek werd gehouden onder Nederlanders van 15 jaar en ouder.

Het minste vertrouwen was er in 2010 in de kerk, politieke partijen en de Nederlandse regering. 75 procent van de ondervraagden gaf aan vertrouwen te hebben in de radio. In de geschreven pers heeft 66 procent vertrouwen en de televisie 64 procent.

Het vertrouwen in de radio was in 2010 hoger dan in 2009, toen 72 procent aangaf vertrouwen in de radio te hebben. In 2008 was dat 78 procent en 2007 73 procent.

Hoogopgeleiden hebben een meer uitgesproken voorkeur voor publieke omroep op televisie en radio dan laagopgeleiden. Het gebruik van televisie, radio en krant blijft door de tijd stabiel, terwijl het internetgebruik explosief is gestegen. Vooral de laagopgeleiden hebben op dit vlak een inhaalslag gemaakt, maar liggen nog ver onder het niveau van internetdeelname door hoogopgeleiden, aldus het rapport.

Vorig artikelBNN Today start met nieuw vrijdagavond-format op Radio 1
Volgend artikelHummer van Radio 538 in de greppel