Home Landelijke radio Monique van Hoogstraten nieuwe NOS-correspondent Israël en Palestijnse gebieden

Monique van Hoogstraten nieuwe NOS-correspondent Israël en Palestijnse gebieden


Monique van Hoogstraten wordt de nieuwe NOS-correspondent in Isräel. Nu is ze nog coördinator buitenlandredactie NOS. Vanaf 1 januari 2012 gaat ze aan de slag. Zij volgt in deze functie Sander van Hoorn op, die onlangs werd benoemd tot correspondent Arabische wereld met standplaats Beiroet.

Van Hoogstraten (47) werkt sinds 2003 op de buitenlandredactie van NOS Nieuws. Sinds 2009 is ze daar coördinator. Voor haar komst naar de NOS werkte ze als historicus, freelance journalist en verslaggever bij het Haarlems Dagblad. Van Hoogstraten studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde ze de postdoctorale opleiding Journalistiek voor Academici aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Monique van Hoogstaten noemt de nieuwe baan "een mooi en belangrijk moment" in haar loopbaan. "Ik heb de afgelopen jaren een groot deel van de wereld 'bereisd' vanachter mijn bureau in Hilversum. Nu is het moment gekomen om op stap te gaan en verhalen te gaan vertellen."

Gerard van den Broek, chef buitenland NOS Nieuws, zegt "heel blij te zijn dat Monique haar deskundigheid over Israël waar ze jarenlang vanaf de redactie aan gewerkt heeft, nu voluit kan inzetten in de regio zelf. We hebben er alle vertrouwen in dat we daardoor ook de komende jaren weer zo volledig en afgewogen mogelijk onze berichtgeving over Israël en de Palestijnse gebieden kunnen verzorgen. En natuurlijk vind ik het leuk dat we met Monique weer een correspondent hebben gevonden die uit onze eigen redactie voortkomt", aldus Van den Broek.

Vorig artikelFrits Spits viert vijfjarig jubileum Strepen van Spits
Volgend artikelAfrojack krijgt programma op Radio 538