Home Landelijke radio Megastad FM: RTV Rijnmond wekt ten onrechte indruk bij wedstrijd te zijn

Megastad FM: RTV Rijnmond wekt ten onrechte indruk bij wedstrijd te zijn


Megastad FM betreurt het dat Feyenoord een kort geding heeft moeten aanspannen tegen RTV Rijnmond. Gisteren werd bekend dat de voetbalclub naar de rechter stapt, omdat de regionale omroep volgens Feyenoord nog steeds flitsen van de wedstrijden blijft uitzenden op de radio. De exclusieve rechten om dit te mogen doen zouden sinds eind september 2010 zijn vergeven aan Megastad FM.

"De commentatoren van RTV Rijnmond, die in de studio van de omroep zitten, maken gebruik van een televisie waarop Eredivisie Live te zien is. Tegelijkertijd wordt vanuit de studio een bandje ingestart met eerder opgenomen stadiongeluiden van andere wedstrijden. Hierdoor wordt, ten onrechte, de indruk gewekt dat de verslaggevers van Rijnmond in het stadion verslag doen", aldus Megastad FM in een schriftelijke reactie.

Feyenoord heeft de samenwerking met RTV Rijnmond per september beëindigd, omdat de regionale omroep niet bereid was meer te gaan betalen voor de rechten. RTV Rijnmond betaalde jarenlang 10.000 euro en wilde dat blijven doen, maar Feyenoord wilde meer geld.

Megastad FM zegt daarover: "Gedurende de 25 jaar dat de regionale omroep over de uitzendrechten beschikte, en daar ook voor betaalde, beschermde Feyenoord de rechten op dezelfde wijze als de club dat nu doet voor Megastad FM. RTV Rijnmond besloot een aantal maanden geleden dat het niet meer geld wilde betalen voor het mediapartnership, waarin ook de uitzendrechten zijn opgenomen. Daarmee zag de omroep dus af van de rechten waar het in de voorgaande jaren voor betaalde. Toen duidelijk werd dat de regionale omroep er definitief niet uit was gekomen met Feyenoord meldden wij ons bij de leiding van de club."

De omroep hoopt dat  RTV Rijnmond zich neerlegt bij het feit dat Megastad FM nu de uitzendrechten heeft. Hoeveel Megastad FM voor de rechten betaald wil de omroep niet zeggen. "Dat is zo met Feyenoord afgesproken. Het is alleen veel minder dan her en der beweerd wordt."

Vorig artikelNOS onmisbaar merk voor mannen
Volgend artikelKXradio start cultuurzender