Home Landelijke radio Lintje voor Maartje van Weegen en Chiel Montagne

Lintje voor Maartje van Weegen en Chiel Montagne


Chiel Montagne (echte naam Bert van Rheenen) en Maartje van Weegen (echte naam Maartje Walet) hebben een lintje gekregen. Ze zijn benoemd in de orde van Oranje Nassau.

Maartje van Weegen kreeg de Koninklijke onderscheiding Officier in de orde van Oranje Nassau uit handen van demissionair minister Hirsch Ballin tijdens de 750e uitzending van haar programma ‘De Klassieken’ op Radio 4. Maartje werkt dit jaar 40 jaar bij de publieke omroep. Ze was onder meer werkzaam bij de KRO, het NOS-Journaal, NOVA en deed jarenlang verslag van de activiteiten van het Koninklijk Huis. Naast haar werk bij de omroep zet ze zich ook in voor een groot aantal goede doelen.

Chiel Montagne werd Ridder in de orde van Oranje Nassau. Montagne was te horen op de zeezender Veronica en is oprichter van Holland FM. Verder presenteerde hij als dj voor Radio 10 FM en Radio 192. Daarnaast deed hij veel programma’s voor de TROS op tv. Hij heeft zich zijn hele carrière ingezet voor het Nederlandse lied en wordt daar nu voor beloond.