Eric Eljon vecht zijn ontslag bij het Commissariaat voor de Media aan. De commissaris werd vorige week op staande voet ontslagen door minister Arie Slob. Volgens de minister is na ‘zorgvuldig onderzoek’ gebleken dat Eljon niet meer kan functioneren bij de toezichthouder op de media.

In april schorste de minister het lid al. Er was ‘door verschillende oorzaken een vertrouwensbreuk’ ontstaan. Eric Eljon zegt nu in een verklaring, die in handen is van Nederlands Medianieuws, teleurgesteld, maar ook uitermate verbaasd te zijn door het besluit van de minister.

“Ik heb acht jaar lang met veel inzet voor het Commissariaat gewerkt en uitstekende contacten met de mediawereld onderhouden. Ik had dat werk graag willen voortzetten. Die kans wordt me nu ontnomen, zonder dat er sprake is van enig disfunctioneren of enige andere onderbouwing dan nagenoeg ongemotiveerde bezwaren tegen de roman. Er rest mij nu geen andere mogelijkheid dan juridische stappen te nemen.”

Er is al geruime tijd grote onrust bij het commissariaat. Zo is er een hoog personeelsverloop en een onveilige sfeer, bleek uit uitgebreid onderzoek van NRC.

Foto: Commissariaat voor de Media