Home Landelijke radio NPO Radio 1 Jan Mom nieuwe eindredacteur voor AVROTROS op Radio 1

Jan Mom nieuwe eindredacteur voor AVROTROS op Radio 1

Jan Mom is voor AVROTROS de nieuwe eindredacteur voor NPO Radio 1. Hij is daarmee verantwoordelijk voor alle AVROTROS-programma’s op Radio 1. Met deze keuze wil de omroep meer invulling geven aan haar ambitie om een nog sterkere rol te spelen op de publieke nieuws- en actualiteitenzender.

Mom: “We zijn zes dagen per week te horen op Radio 1 en laten daar ook echt ons eigen geluid horen. Wij brengen het nieuws toegankelijk en helpen mensen om het nieuws te begrijpen en te duiden. In een tijd dat er soms geen plek lijkt te zijn voor nuance, is het mijn ambitie om de luisteraars steeds nieuwe inzichten te geven in de dagelijkse informatiestroom.”

In 1976 start Mom als verslaggever voor regionale kranten. Hij komt via STAD Radio Amsterdam in 1988 bij de VARA terecht als verslaggever/presentator van actualiteiten- en cultuurprogramma’s op Radio 1 en 2. In 1997 vervolgt hij zijn loopbaan als eindredacteur bij RTL Nieuws en in 2002 als adjunct hoofdredacteur van NOS Nieuws. De afgelopen jaren vervult hij voor AVROTROS de rol van anchor van diverse actualiteiten- en cultuurprogramma’s. Momenteel is hij onder andere te horen als presentator van Opium.

Foto: Nico Kroon

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.