Home Hoe is het met? Hoe is het met Tamara Brinkman?

Hoe is het met Tamara Brinkman?

In de rubriek ‘Hoe is het met?’ interviewen we dj’s die niet meer op de landelijke radio te horen zijn, maar dat voorheen wel waren. Deze week met: Tamara Brinkman.

Brinkman werd vanaf juni 2004 de vaste sidekick van Ruud de Wild in zijn middagshow op Radio 538. In januari 2006 stopte ze, om in april van dat jaar de overstap te maken naar SLAM!FM. Voor die zender presenteerde ze van maandag tot en met donderdag tussen 19:00 en 21:00 uur een eigen programma, om in oktober 2006 op invalsbasis in de middagprogrammering aan de slag te gaan. Later schoof Brinkman door naar het weekend. In augustus 2010 nam ze afscheid van SLAM!FM.

Wat doe je nu?
“Ik werk fulltime als voice-over voor diverse media, van radio- en tv-commercials tot webvideo’s en voicemails. Ik ben de vaste stem van Nickelodeon en ook nog steeds de stationvoice bij mijn oude station SLAM. Ook acteer ik nog steeds. Afgelopen seizoen was ik onder andere te zien in Flikken Maastricht en Bureau Raampoort.”

Waarom ben je niet meer op de landelijke radio te horen?
“Ik heb ervoor gekozen om naast mijn voice-over werk meer met acteren bezig te zijn. En dat gaat nu eenmaal lastig met een vaste job. Daarnaast, hoe bijzonder ik het radiomaken ook vind, voelde ik me niet echt op mijn plek als DJ. De rol van sidekick (destijds bij Ruud de Wild op 538) paste wat dat betreft veel beter bij mij. Samen iets maken, sparren, een tweetje. Heerlijk.”

“Bovendien kreeg ik lichte stress van het technische gedeelte dat live moest. Ik droom nog wel eens dat ik zomaar op zender moet zonder voorbereiding en dat dan alles fout gaat met schuiven. Ze zeggen vaak dat vrouwen goed meerdere dingen tegelijk kunnen doen, maar dat gaat bij mij niet helemaal op.”

Wat was je mooiste radiomoment?
“Eigenlijk meer een moment achter de schermen bij Radio 538, toen nog super underground op de kabel. De studio zat om de hoek van onze school en Wessel van Diepen was de buurman van mijn beste vriendinnetje. Zodoende mochten wij na school vaak komen hangen in de studio. Dat was natuurlijk super stoer. Later werden we collega’s.”

Is er een kans dat we je weer landelijk gaan horen?
“Misschien in de toekomst, als ik een héél leuk iemand vind met wie ik een duo zou kunnen vormen, maar ik ben momenteel te druk met andere leuke dingen.”

Naar welke dj en/of station luister je nu graag?
“Als jong meisje was het natuurlijk Radio 538 (destijds nog op de kabel), maar de laatste 10 jaar luister ik graag naar 3FM. De muziek die zij draaien is het meest divers. Ik heb er veel nieuwe muziek ontdekt. Hoewel ik toch merk dat die zender ook erg aan het verjongen is gegaan, of nou ja, ik word natuurlijk ouder, dus misschien wordt het weer tijd voor een volgend station.”

“Mijn favoriete 3FM-dj Gerard Ekdom heeft inmiddels ook zijn biezen gepakt. Zijn programma ‘Ekstra Weekend’ met Michiel Veenstra was echt mijn guilty pleasure. Ik ging soms echt stuk! Naar Timur en Rámon luister ik ook heel graag. Zij hebben zo’n eigen manier van gesprekken voeren met luisteraars. Ik zit altijd gniffelend naar ze te luisteren.”

Heeft de radio nog toekomst?
“Zeker! Er is natuurlijk veel aanbod qua streaming diensten, en online radiostations, maar de magie van live radio gaat denk ik nooit verloren.”

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.