Home Landelijke radio NPO 3FM Herman Hofman: “Ik wil graag net zo goed worden als Timur Perlin”

Herman Hofman: “Ik wil graag net zo goed worden als Timur Perlin”

Herman Hofman

Herman Hofman ziet Timur Perlin als een voorbeeld op de radio. Dit zegt hij in een interview met VIVA. “Hij zit nu lekker in de nacht op Radio 2, waar hij een beetje onder de radar opereert, zijn eigen ding kan doen. Hij is een meester in natuurlijk radio maken en sfeer scheppen met zo min mogelijk woorden. En hij kan iets negatiefs zeggen, terwijl dat nog steeds aardig klinkt. Ik hoop dat ik ooit bij zijn niveau in de buurt mag komen.”

Het liefst wil de 3FM-dj een ochtendshow maken. “Dan worden mensen met jou wakker en bepaal jij voor een deel hun dag. Die vroege ochtend heb ik in het weekend ook gehad.”

Hofman vindt dat hij nog veel te leren heeft: “Ik kan wel grappig zijn en ben goed in gesprekken met luisteraars, maar ik moet nog veel leren. Als ik radio aan het maken ben, geniet ik. Ik haal alles uit mezelf wat erin zit. Maar als ik terugluister, denk ik vaak: toch niet helemaal on point. Soms denk ik bijvoorbeeld dat ik enthousiast klink, maar dan blijkt het toch wat norsig te zijn. Of dan hoor ik onzekerheid in mijn stem. Dan ben ik zo’n dj die net iets te graag wil. Jongens, hoor je wel wat ik zeg, jullie vinden het toch wel leuk hè… Dat stoort me enorm.”

Momenteel maakt Hofman een radioshow in het weekend vab 9:00 tot 12:00 uur op NPO 3FM. Hierdoor loopt zijn weekschema achter. Maandag en dinsdag probeert hij zelf ‘weekend’ te houden: “maar dat blijft gek, want de rest van de wereld is wel aan het werk en je krijgt toch telefoon en mail. Maar ach, dat hoort erbij.”

Eerste uitzending

Tijdens zijn eerste nachtuitzending was hij heel zenuwachtig en sloeg hij dicht. “Er was toen een zure luisteraar die er iets negatiefs over postte op Twitter. Dat was echt zo niet nodig. Ik heb zijn naam altijd onthouden. Inmiddels werkt hij ook in het radiowereldje, dus ik zal hem vast nog weleens tegenkomen. Dan zal ik het eens tegen hem zeggen.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | NPO 3FM